Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Οι ειδικοί προειδοποιούν κάποιους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν «έξυπνα» ηχεία στα σπίτια τους


Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας έχουν προειδοποιήσει τους ισχυρούς ανθρώπους να μην έχουν «έξυπνα» ηχεία στο σπίτι τους - επειδή μπορεί να τους αφήσουν εκτεθειμένους σε κακόβουλες επιθέσεις.

Τα «έξυπνα» ηχεία έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν το σπίτι τους μέσω απλών φωνητικών εντολών. Αυτό σημαίνει ότι το μικρόφωνο είναι πάντα ενεργοποιημένο, έτοιμο να πιάσει την ομιλία.

Η Sadie Creese, καθηγήτρια κυβερνοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προειδοποίησε ότι τα «έξυπνα» ηχεία δίνουν τη δυνατότητα στους χάκερ να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες για τους ίδιους, την οικογένειά τους και τον τρόπο ζωής τους, καθιστώντας τους ευάλωτους σε επιθέσεις.

Μιλώντας στους βουλευτές της επιτροπής επιστήμης και τεχνολογίας, η Creese δήλωσε: «Εάν είστε άτομο σε σημαντική ηγετική θέση, όπου μια απειλή μπορεί να σας εξαναγκάσει να κάνετε κάτι, ή να σας απειλήσει ώστε να κάνετε κάτι που θα μπορούσε να βλάψει τον οργανισμό σας ή την οικογένειά σας, οποιαδήποτε συσκευή που προδίδει τον τρόπο ζωής σας - θα σας κάνει πιο εύκολη των δουλειά των κακοποιών».

Όταν ρωτήθηκε αν η ίδια χρησιμοποιεί μία από αυτές τις συσκευές, η καθηγήτρια Creese δήλωσε: «Το να με ρωτάνε αν έχω «έξυπνα» ηχεία είναι σαν να μου ζητούν τον κωδικό πρόσβασής μου. Οπότε δεν θα το σχολιάσω αυτό».

Η καθηγήτρια Creese πρόσθεσε ότι η προειδοποίησή της δεν ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ