Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Σε ώρες μαθήματος τα ραντεβού για τα εμβόλια Covid σε παιδιά – Επιστολή παιδιάτρων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας


Η έναρξη του προγράμματος του εμβολιασμό μαθητών έναντι της Covid, έφερε προβλήματα με το «καλημέρα». Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε επιστολή που απευθύνει στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας «δεν διευκολύνεται η πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα« καθώς τα διαθέσιμα ραντεβού είναι μόνο καθημερινές και μόνο πρωινές ώρες, δηλαδή σε μέρες και ώρες που τα παιδιά είναι στο σχολείο και οι περισσότεροι γονείς στην εργασία τους.

Οι γιατροί με την επιστολή τους ζητούν να ληφθούν μέτρα για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των παιδιών, όπως η επανεξέταση λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων και η δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Με την έναρξη προγραμματισμού και διάθεσης του επικαιροποιημένου εμβολίου έναντι του SarsCov-2, διαπιστώσαμε ότι, παρόλο που δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού και στα παιδιά, εντούτοις δεν διευκολύνεται η πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν. Τα διαθέσιμα ραντεβού είναι μόνο καθημερινές και μόνο πρωινές ώρες. Το χρονικό αυτό διάστημα τα παιδιά βρίσκονται στο σχολείο αλλά και οι περισσότεροι γονείς στην εργασία τους. Επιπλέον, μετά τις 31/03/2023, μετά την άρση όλων των μέτρων αποφυγής της διασποράς της νόσου, έπαψε να ισχύει και η ευνοϊκή διάταξη της δικαιολόγησης των απουσιών των μαθητών λόγω εμβολιασμού έναντι του SarsCov-2.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στον εμβολιασμό όλων όσων το επιθυμούν, θα σας παρακαλούσαμε να επανεξετάσετε το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων, καθώς και την επαναφορά του μέτρου της δικαιολόγησης των απουσιών των μαθητών για την ημέρα/ώρες, που εμβολιάζονται. Τέλος και προκειμένου να περιοριστεί η αυξημένη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα ενόψει του χειμώνα, θα παρακαλούσαμε να ενεργοποιηθεί και για την τρέχουσα σχολική χρονιά η εγκύκλιος που προβλέπει την μη προσμέτρηση των απουσιών λόγω covid-19 και εποχικής γρίπης μέχρι 5 ημέρες για τους μαθητές που νοσούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ