Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Κακουργηματική δίωξη σε 9 από τους συλληφθέντες για το οπαδικό επεισόδιο στην περιοχή της Βούλγαρη


Στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι συλληφθέντες για τη συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ, που σημειώθηκε, χθες το απόγευμα, στην περιοχή της Βούλγαρη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο άτομα, οπαδοί της ίδιας ομάδας, που, κατά πληροφορίες, υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου: ο πρώτος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κι ο δεύτερος σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Για το επεισόδιο η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 15 συλλήψεις, μεταξύ αυτών οι δύο τραυματίες κι ένας 16χρονος. Με προφορική εντολή εισαγγελέα οι τρεις τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, εντούτοις απαγγέλθηκαν και σε αυτούς κατηγορίες για τις οποίες θα κληθούν να απολογηθούν.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 12 συλληφθέντες, η εισαγγελέας άσκησε στους εννέα εξ αυτών ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, από κοινού (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου). Πρόκειται για πράξη που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και βαραίνει μόνο τους οπαδούς της ομάδας που προκάλεσαν τη βαριά σωματική βλάβη στους αντίπαλους οπαδούς.

Κατά τα λοιπά, όλοι διώκονται, μεταξύ άλλων, για σωματικές βλάβες, αδικήματα οπαδικής βίας, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (κατά περίπτωση και για αντίσταση), όλα σε βαθμό πλημμελήματος.

Λόγω του ενιαίου της δικογραφίας, όλοι παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια. Οι κατηγορούμενοι (στο σύνολό τους από 16 έως 37 ετών, με την πλειονότητα αυτών να είναι 20 μέχρι 25 ετών) πήραν προθεσμία και μέχρι να απολογηθούν παραμένουν υπό κράτηση.

Από το σημείο της συμπλοκής κατασχέθηκαν δώδεκα κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ στειλιάρια, όπως επίσης ένας πυροσβεστήρας, μία σιδερένια αλυσίδα κι ένα μεταλλικό αντικείμενο.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους στους Αθλητικούς Χώρους, που ταυτοποίησε την εμπλοκή ενός ακόμη νεαρού ατόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ