Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από ένα σπάνιο σύννεφο ουράνιου τόξου που εμφανίστηκε στην Αυστραλία


Εντυπωσιακές φωτογραφίες κατέγραψαν ένα σπάνιο «σύννεφο ουράνιου τόξου». Το πολύχρωμο σύννεφο εμφανίστηκε πάνω από το Goomalling μια μικρή αγροτική κοινότητα στην Δυτική Αυστραλία , περίπου 130 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ.

Η Jenni Shaw, κάτοικος του Goomalling, δήλωσε ότι όλοι έμειναν άναυδοι μπροστά στο απίστευτο θέαμα και το κοιτούσαν «με δέος».

«Ήταν πανέμορφο! Αλλά αναρωτιόμασταν “γιατί είναι έτσι;”. Θα έπρεπε να είμαστε ακόμα έξω και να κοιτάμε ή όχι;”», δήλωσε στο ABC News.

Το απίστευτο θέαμα σε μια κατά τα άλλα καθαρή ηλιόλουστη μέρα απέδειξε ότι αν θέλετε το ουράνιο τόξο δεν χρειάζεται απαραίτητα να ανεχτείτε τη βροχή.

Τι είναι τα σύννεφα ουράνιου τόξου και πώς σχηματίζονται

Τα σύννεφα ουράνιου τόξου -επιστημονικώς γνωστά ως ιριδίζοντα σύννεφα- συμβαίνουν όταν μικρά σταγονίδια νερού ή μικροί κρύσταλλοι πάγου διασκορπίζουν το φως του ήλιου μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται διάθλαση.

Ενώ τα ίδια τα σύννεφα δεν είναι πολύ σπάνια, είναι δύσκολο να τα εντοπίσετε και να τα φωτογραφίσετε επειδή συνήθως διαρκούν μόνο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα ή εμφανίζονται πολύ ψηλά στον ουρανό.

Κάτοικοι της περιοχής που είχαν την τύχη να παρατηρήσουν το φαινόμενο δήλωσαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν τα ειδικά σύννεφα στην περιοχή.

«Έχω δει σύννεφα σαν αυτό μερικές φορές στα ταξίδια μου, κυρίως στο Wheatbelt», έγραψε η Jill Lefroy στο Facebook.

«Αρκετά φοβερό να βλέπεις ένα ουράνιο τόξο χωρίς βροχή!», πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ