Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Ισραηλινές εταιρείες ετοιμάζονται να μεταφέρουν την έδρα τους στην Ελλάδα


Ως έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για να μεταφέρουν την έδρα των εταιρειών τους βλέπουν πλέον την Ελλάδα αρκετοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ. Οι πολεμικές συγκρούσεις με τη Χαμάς και η γενικότερη ένταση στο χώρο της Μέσης Ανατολής, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν αποτελεί και το ιδανικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό οι επιχειρηματίες της περιοχής, ιδίως αυτοί που απευθύνονται στο διεθνές αγοραστικό κοινό, αναζητούν κράτη που θα τους παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Εγγύτερο όλων είναι το ελληνικό.

Για τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες το ελληνικό έδαφος αποτελεί την ιδανικότερη λύση καθώς παρέχει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα. βρίσκεται κοντά στην πατρίδα τους, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχουν συχνή επικοινωνία και έχουν συνάψει μια σειρά από συμφωνίες σε όλα τα επίπεδα από το στρατιωτικό έως το οικονομικό ενώ για τις ισραηλινές επιχειρήσεις η χώρα μας αποτελεί την πύλη προς την υπόλοιπη Ευρώπη και βέβαια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει να βολιδοσκοπούν συμβουλευτικές εταιρείες που εξειδικεύονται στην αναζήτηση χώρων μετεγκατάστασης εταιρειών ώστε να τους βρουν το κατάλληλο σημείο ώστε να μπορέσουν να έρθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ