Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Σεμινάριο: «Γνωριμία με τον Ουρανό»


Σάββατο 4 Νοεμβρίου, 6μ.μ.

Ας κάνουμε μαζί ένα ταξίδι εξοικείωσης με τον υπέροχο κόσμο του νυχτερινού ουρανού. Να δούμε τι είναι η ουράνια σφαίρα και κάποιους βασικούς ορισμούς που σχετίζονται με αυτήν. Να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη φαινόμενη και την πραγματική κίνηση των ουράνιων σωμάτων. Να γνωρίσουμε τους αστερισμούς που στολίζουν τον ουρανό. Να μάθουμε κάτι για τα ονόματα των αστέρων και πώς μετράμε τη λαμπρότητά τους.

Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας με μια γνωριμία με τους χάρτες του ουρανού και τους τρόπους προσανατολισμού μας σ' αυτόν με τη βοήθεια αστρικών σχηματισμών. Θα δούμε γιατί οι πλανήτες κάνουν «του κεφαλιού τους», ακολουθώντας ένα δικό τους μοτίβο περιπλάνησης στο ουράνιο στερέωμα.

Ευελπιστούμε πως στο τέλος θα... ανοίξει η όρεξή μας να μάθουμε πιο πολλά και, πριν περάσουμε στην επαφή με τον ουρανό στην πράξη, να αναζητήσουμε περισσότερη γνώση για το Σύμπαν και να κατανοήσουμε πώς ο αστρονόμος και ποιητής Μισέλ Κασέ εμπνεύσθηκε να γραψει πως «κάποιοι βλέπουν πράγματα στον ουρανό, άλλοι βλέπουν ουρανό στα πράγματα»!!

Ξεναγός μας σε αυτό το ταξίδι στον Ουρανό θα είναι ο Αντώνης Ίτσιος, ιδρυτικό μέλος του Ομίλου και ερασιτέχνης αστρονόμος. Αυτό το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113 (περιοχή Μαρτίου).


ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ