Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Η εκκεντρική, εκατομμυριούχος ξενοδόχος που άφησε την περιουσία της στον αγαπημένο της σκύλο


Πολύ λίγοι είναι οι ξενοδόχοι που γίνονται διάσημοι, αλλά από την άλλη δεν υπήρχαν και πολλοί ξενοδόχοι όπως η Leona Helmsley. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, η Helmsley ήταν συνιδιοκτήτρια κάποιων εκ των πιο διάσημων και πολυτελών ξενοδοχείων στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων το Palace Hotel, το Park Lane και το New York Helmsley, ενώ στην ίδια ανήκε και το Empire State Building, σύμφωνα με το CNN.

Το συγκεκριμένο «χαρτοφυλάκιο» έκανε την Helmsley εξαιρετικά πλούσια, αλλά η περιουσία της φάνηκε να απειλείται σοβαρά το 1989 όταν κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή. Κατά την διάρκεια της προβολής του θέματος από τα μέσα, μάλιστα, πολλοί ήταν οι υπάλληλοι της εκκεντρικής ξενοδόχου που έκαναν δημοσίως δηλώσεις σχετικά με την απαίσια συμπεριφορά της Helmsley απέναντί τους -αρκετοί ήταν εκείνοι που της είχαν προσδώσει το παρατσούκλι «βασίλισσα του μίσους».



Μάλιστα, μία πρώην καμαριέρα σε ένα από τα ξενοδοχεία της ισχυρίστηκε πως η μεγιστάνας είχε δηλώσει ότι «Δεν πληρώνουμε φόρους. Μόνο οι μικροί άνθρωποι πληρώνουν». Αφού πέρασε αρκετά χρόνια πίσω από τα κάγκελα για φοροδιαφυγή, η Helmsley χαμήλωσε αρκετά το τουπέ και απλούστευσε κατά πολύ το προφίλ της, ενώ δώρισε και πολλά εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όταν πέθανε σε ηλικία 87 ετών το 2007, είχε ακόμα μια μεγάλη περιουσία. Έτσι, άφησε από 10 εκατομμύρια δολάρια σε δύο μόνο από τα συνολικά τέσσερα εγγόνια της, και το αστρονομικό ποσό των 12 εκατομμυρίων δολαρίων στον αγαπημένο της σκύλο Trouble, ένα γλυκό μαλτέζ, ώστε να εξασφαλιστεί η συνεχής φροντίδα του.



Μετά από την κληρονομιά του τεράστιου αυτού ποσού πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να απαγάγουν το σκύλο, ενώ σύμφωνα με τους New York Times, οι απειλές για απαγωγή ή ακόμη και δολοφονία που έλαβε ο σκύλος ήταν τουλάχιστον 20. Με τον αδερφό της Helmsley να αρνείται τη φροντίδα του σκύλου, ο Trouble μεταφέρθηκε με ιδιωτικό τζετ στη Φλόριντα, την φροντίδα του οποίου ανέλαβε ο διευθυντής ενός εκ των ξενοδοχείων της Helmsley. Το σκυλάκι πέθανε το 2011 σε ηλικία 12 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ