Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Γκάγκα για εμβόλιο AstraZeneca: Είναι ασφαλές, η σύστασή μου είναι οι πολίτες να το κάνουν


Διαβεβαιώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca έδωσε μέσω τηλεοπτικής της συνέντευξης την Τετάρτη (31/3) η διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτήρια Μίνα Γκάγκα.

«Είναι για την ασφάλειά μας το εμβόλιο κι αυτό που ακούμε όλοι είναι ο ΕΜΑ είναι ότι είναι ασφαλές» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τον θάνατο μίας γυναίκας 65 ετών χθες, μισή ώρα αφού εμβολιάστηκε.

«Έχουν γίνει πάνω από 1 εκατομμύριο δόσεις στην ΕΕ και άλλες τόσες στην Ινδία και τα δεδομένα δείχνουν ότι είμαστε ασφαλείς. Είμαστε σε επιτήρηση, είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Αλλά δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Από την άλλη, οι θρομβώσεις είναι από τις κορυφαίες αιτίες θανάτου σε ασθενείς με κορωνοϊό» τόνισε η διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτήρια.

«Θεωρώ ότι είναι ασφαλές. Η σύστασή μου είναι να το κάνουν» είπε αναφερόμενη στους πολίτες και πρότεινε πως, «αν υπάρχει θέμα θρομβώσεων, μπορεί να γίνει αντιπηκτική αγωγή, για να αισθάνεσαι κανείς ασφαλής».


Για το lockdown και τα μέτρα

Αναφερόμενη στο lockdown και τα μέτρα που φαίνεται πως πάνε για άρση η Μίνα Γκάγκα είπε πως, «το lockdown είναι για να μάθεις τα μέτρα, τώρα τα μάθαμε» και παρατήρησε πως «είμαστε όλοι έξω, όποιος προσέχει, προσέχει».

«Είναι πιο ασφαλές να μπούμε σε ένα κατάστημα όπως μπαίνουμε τώρα σε σούπερ μάρκετ», συμπλήρωσε σχετικά, επισημαίνοντας πως, «εμένα με τρομάζει αυτό που βλέπω στις πλατείες. Κόσμος μαζεμένος χωρίς μάσκες» και πρόσθεσε πως «τώρα είμαστε όλοι έξω, άρα πρέπει να βρούμε καλύτερους τρόπου».

Ερωτηθείσα για τα self tests είπε πως, «υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να ξέρει και πολλές εταιρείες που θέλουν να προστατεύσουν τους υπαλλήλους τους», σημειώνοντας ότι θα είναι καλή λύση και αναφορικά με τις συνθήκες ασφαλείας σε ένα σπίτι, είπε πως «σε ένα σπίτι που μένουμε όλοι μαζί, δεν υπάρχει λόγος να ακολουθήσουμε κανόνες, αφού είμαστε ήδη όλοι μαζί. Δεν έχει νόημα».

«Υπάρχει πίεση πολύ μεγάλη και ο μόνος τρόπος είναι να προσέχουμε», τόνισε αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία προβλέποντας πως, «η πίεση θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες η πίεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ