Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Προσοχή: Δεν επιτρέπονται όλες τις ημέρες οι διαδημοτικές μετακινήσεις


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση, γνωστοποίησε πως από το Σάββατο αρχίζει το πιλοτικό άνοιγμα διαδημοτικών μετακινήσεων μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς "η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού. Οι διαδημοτικές ανοίγουν πιλοτικά από αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, δίνοντας τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας".

Επίσης, πρόσθεσε: "Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαι ξεκάθαρος, οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας. Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος αλλά αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες. Άρα από το Σάββατο αυτό πιλοτικά ανά οικογένεια ή μέχρι τρία άτομα η μετακίνηση, αλλά με ξεκάθαρη σύσταση εκ μέρους μας αποφυγής συνωστισμού και κατάχρησης της δυνατότητας αυτής και κυρίως με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Χρησιμοποιούμε με φειδώ, με μέτρο, με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα σαββατοκύριακα έτσι ώστε να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών και νέων συνωστισμών. Ας βγούμε από τα σπίτια μας με μέτρα, ας εκτονωθούμε, μακριά όμως από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους που ούτως ή άλλως ξέρουμε πολύ καλά ευνοούν τη διασπορά και τη μετάδοση του ιού" επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ