Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Πέντε σειρές βασισμένες σε αγαπημένα κλασικά παραμύθια


Ο κόσμος των σειρών έχει εμπνευστεί από πάρα πολλούς παράγοντες, όπου δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα κλασικά παραμύθια. Έτσι λοιπόν το lordoftheseries.gr μας παραθέτει παρακάτω πέντε σειρές που είναι βασισμένες σε αυτά.


Beauty and the Beast



Η σειρά Beauty and the Beast, η οποία έκανε πρεμιέρα στο The CW το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2016, δανείστηκε στοιχεία από το ομώνυμο δημοφιλές παραμύθι και ακολουθεί την Catherine Chandler, μια νεαρή κοπέλα που υπήρξε μάρτυρας στο θάνατο της μητέρας της από δύο ένοπλους άνδρες και η οποία θα έχανε και αυτή τη ζωή της, αν κάποιος (ή κάτι) δεν είχε παρέμβει εκείνο το βράδυ. Μερικά χρόνια αργότερα, και ούσα πλέον μια έξυπνη και ταλαντούχα αστυνομικός, η Catherine αναλαμβάνει μια υπόθεση που θα τη φέρει πολύ κοντά στο πρόσωπο που την έσωσε.




Grimm

Το Grimm είναι μια αστυνομική σειρά φαντασίας που προβαλλόταν από το δίκτυο NBC, από το 2011 έως το 2017, και στην οποία οι ανατριχιαστικές ιστορίες των αδελφών Grimm φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά. Στη σειρά αυτή, ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Nick Burkhardt ανακαλύπτει πως κατέχει μια μοναδική ικανότητα να βλέπει πράγματα που οι άλλοι δε μπορούν. Σύντομα θα μάθει όμως πως αυτή η ιδιαίτερη δύναμη συνοδεύεται από το καθήκον του να διατηρεί την ισορροπία μεταξύ της ανθρωπότητας και των μυθικών τεράτων του κόσμου, γνωστά ως Wesen.




Emerald City

Το Emerald City βασίζεται στους χαρακτήρες της ιστορίας του Wizard of Oz και ακολουθεί τη Dorothy Gale, μία νεαρή κοπέλα που ενώ ψάχνει για τη μητέρα της, παγιδεύεται στο μάτι ενός κυκλώνα, ο οποίος τη μεταφέρει σε έναν παράξενο και φανταστικό κόσμο που κυβερνά ένας πανίσχυρος ηγεμόνας που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την οργή μιας ομάδας μαγισσών, καθώς και μια μυθική δύναμη. Η σειρά προβλήθηκε το 2017 μέσω του NBC, το οποίο όμως την ακύρωσε μετά την πρώτη σεζόν.




Once Upon a Time

Το Once Upon a Time ξεκίνησε να προβάλλεται το 2011 στο ABC και ολοκληρώθηκε το 2018. Η υπόθεση της σειράς περιστρέφεται γύρω από την πόλη Storybrooke, της οποίας οι κάτοικοι είναι στην πραγματικότητα χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια χωρίς να γνωρίζουν όμως την πραγματική τους ταυτότητα λόγω μιας κατάρας που χρησιμοποίησε η Evil Queen ονόματι Regina. Την κατάρα αυτή θα προσπαθήσει να σπάσει η Emma Swan, κόρη της Snow White και του Prince Charming, με τη βοήθεια του γιού της, Henry. Η σειρά περιλαμβάνει διάφορους χαρακτήρες από κλασικά παραμύθια, ακόμα και ήρωες της Disney.


Once Upon a Time In Wonderland



Η σειρά Once Upon a Time In Wonderland προβλήθηκε το 2013-2014 και αποτελεί spin-off της επιτυχημένης σειράς του ABC, Once Upon a Time. Η υπόθεση στηρίζεται στο γνωστό βιβλίο του Lewis Carroll, Alice’sAdventures in Wonderland, αλλά με τη διαφορετικότητα που συναντάμε στο ήδη υπάρχον σύμπαν του Once Upon a Time. Σύμφωνα με αυτή, στο Βικτωριανό Λονδίνο, μια όμορφη και νεαρή κοπέλα, η Alice, αφηγείται μια ιστορία για μια μαγική χώρα με παράξενα πλάσματα με αποτέλεσμα να θεωρηθεί από όλους τρελή και γιατροί να προσπαθούν να τη θεραπεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ