Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Βρετανία για Astrazeneca: Αν σταματήσουν οι εμβολιασμοί οι θάνατοι θα είναι πολλοί και αναπόφευκτοι


Παγκόσμια είναι η ανησυχία για το βρετανικό εμβόλιο της Astrazeneca, μετά το πάγωμα της χρήσης του από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ο dr Peter English, πρώην επικεφαλής της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης, τονίζει ότι αν σταματήσουν οι εμβολιασμοί οι θάνατοι θα είναι πολλοί.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι περιπτώσεις θανάτων προκλήθηκαν από τον εμβολιασμό, παρά μόνο συνδέονται με αυτόν, σε ανθρώπους που ούτως ή άλλως θα είχαν τέτοιες καταστάσεις. Φυσικά και πρέπει να διερευνηθούν οι περιπτώσεις για να είμαστε σίγουροι ότι δεν σχετίζονται με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή εν μέσω της πανδημίας το ρίσκο του εμβολιασμού πρέπει να μπει απέναντι από το ρίσκο της ασθένειας. Μία απόφαση αναστολής μπορεί να θεωρηθεί προληπτική, αλλά αν οι άνθρωποι δεν εμβολιάζονται αρκετοί θα αρρωστήσουν με COVID-19 και κάποιοι θα πεθάνουν. Οποιαδήποτε απόφαση αναστολής θα προκαλέσει πολλούς και αναπόφευκτους θανάτους» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ (30.03) η Γερμανία ανακοίνωσε ότι το πάγωμα των εμβολιασμών με το Astrazeneca για τους κάτω των 60 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ