Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ηρακλής Βαβάτσικας μας μιλά για τη μοναδική εμφάνισή του την Κυριακή 15/12 στο «Βεντέτα Live Stage»

Ο Ηρακλής Βαβάτσικας και η Μαίρη Δούτση πραγματοποιούν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο "Βεντέτα live stage" και ώρα 22:00.
Ο δεξιοτέχνης του ακορντεόν μας μίλησε για την εξαιρετική αυτή εμφάνισή του και ο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει με την Μαίρη Δούτση καθώς και για τα μελλοντικά του σχέδια:

- Την Κυριακή παρουσιάζεται στο «Βεντέτα Live Stage» ένα διαφορετικό πρόγραμμα με τη Μαίρη Δούτση. Μιλήστε μας γι’ αυτή τη συνεργασία;

«ΜΕ τη Μαίρη συνεργαζόμαστε πολύ καλά. Είναι από τους τραγουδιστές που μελετάνε πολύ, τους ενδιαφέρουν οι καινούριες προκλήσεις, τα εξωτικά ακούσματα, όμως, παράλληλα αμφότεροι ασχολούμαστε και με την ελληνική μουσική. Συνεπώς, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο δικά μου τραγούδια, όσο και τραγούδια που και οι δύο αγαπάμε πολύ. Είναι ένας τρόπος ν αναδείξουμε αυτές τις πλευρές στη μουσική μας πορεία».

- Είστε από τους μουσικούς που αρέσκονται σε διάφορες συνεργασίες. Τυχαίνει ή το επιδιώκετε;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι δύσκολος στις επιλογές μου. Μου αρέσει να δοκιμάζομαι σε διάφορα πράγματα πάνω στην σκηνή και να την μοιράζομαι με άλλους καλλιτέχνες. Βλέπω τη μουσική ως δώρο και με γνώμονα αυτό πορεύομαι».

- Τα μελλοντικά σας σχέδια τι περιλαμβάνουν;

«Όσον αφορά το ακορντεόν, πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω αυτή τη συνεργασία, ενώ παράλληλα υπάρχουν και άλλα projects με ακορντεόν και μπαντονεόν, και πάλι ντουέτο, αυτή τη φορά με τη Χρύσα Χατζηαντωνίου, που θα παίζει ακορντεόν, ενώ εγώ θα παίζω μπαντονεόν».

- Αποτελείτε έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες δεξιοτέχνες του ακορντεόν. Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με αυτό το μουσικό όργανο;

«Πρόκειται για μία σχέση που μετράει πολλά χρόνια. Η πορεία της χρονολογείται στα παιδικά μου χρόνια. Ήμουν 8.5 χρονών όταν πήρα τα πρώτα μου μαθήματα στο ακορντεόν. Γενικότερα, είχα μία κλίση στα πληκτροφόρα όργανα. Παράλληλα, δοκίμασα και αρμόνιο και πιάνο, αλλά με κέρδισε το ακορντεόν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ