Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Κ.Γκιουλέκας: «Η Ελλάδα με αποφασιστικότητα “οχυρώνει” την ειρήνη έναντι της Τουρκίας, ενώ παίρνει τα μέτρα της για “ύποπτες” πτυχές του μεταναστευτικού

Αποτελέσματα στο πνεύμα των θέσεων που έχουν ήδη διατυπωθεί από το αμερικανικό State Department και το αμερικανικό Κογκρέσο, προσδοκά ο Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής κ. Κώστας Γκιουλέκας, όπως εξήγησε,
φιλοξενούμενος στο στούντιο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” με τον Βαγγέλη Μωυσή.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Στην αμερικανική εξωτερική πολιτική υπάρχει ο Πρόεδρος Τραμπ που έχει μια δική του γραμμή και ενίοτε ανατρέπει και συμφωνημένα στο Κογκρέσο, είναι μια περίεργη κατάσταση αυτή, αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς έχουμε θέσεις του Κογκρέσου και δηλώσεις από το State Departmen υπέρ των ελληνικών θέσεων. Η Τουρκία με την τακτική της αναδεικνύεται ένας διεθνής ταραξίας και η Ελλάδα διεθνοποιεί το θέμα και το δείχνει αυτό παντού, και αυτό είναι σημαντικό, γιατί θα πρέπει να ξέρει κανείς ποιοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν σταθερά την τήρηση του Δικαίου και της νομιμότητας όπως η Ελλάδα και είναι εκείνοι που διαρκώς προκαλούν όπως η Τουρκία. Πάντα βέβαια, το σημαντικό, είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς αν χρειαστεί. Επαναλαμβάνω πως δεν θα χρειαστεί, γιατί η Ελλάδα με την αποφασιστικότητα που εκπέμπει, “οχυρώνει” την ειρήνη.»

Για το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έχει φτάσει ήδη το “ταβάνι” της δυνατότητας φιλοξενίας και ενσωμάτωσης προσφύγων και μεταναστών, γι` αυτό πιέζουμε η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, διότι από ένα σημείο και μετά σηκώνουμε τα χέρια, το πρόβλημα ξεπερνά την Ελλάδα, μοιραιά θα γίνουμε πιο σκληροί στο θέμα των επαναπροωθήσεων.»

Αναφερόμενος στην επιστροφή της αισιοδοξίας που καταγράφεται πλέον και δημοσκοπικά, τόνισε πως αυτό «γίνεται αντιληπτό και στην αγορά και στην κοινωνία, ότι το κλίμα αλλάζει, η ψυχολογία τονώνει την οικονομία και δική μας ευθύνη είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά».

Τέλος, σημείωσε ότι «η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ανοίγει, θα είναι μακρά και δεν προβλέπω εκλογές το 2020, γιατί ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του κομπάρσου σε πολιτικά παιχνίδια και να σύρεται σε εκλογές».

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ