Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Οι Δήμοι Καβάλας και Κορίνθου, θα «βαδίσουν στα βήματα του αποστόλου Παύλου»

Η μεγαλύτερη προβολή του προσκυνηματικού τουρισμού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, είναι ο στόχος της συνεργασίας που θέλουν να αναπτύξουν οι Δήμοι Καβάλας και Κορίνθου. Κοινό σημείο της προσπάθειας είναι ο απόστολος Παύλος, ο ιδρυτής της Χριστιανικής Εκκλησίας στην Ευρώπη. Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας ενέκρινε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, την μετάβαση της δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα, στην Κόρινθο, προκειμένου να συζητήσει με τον ομόλογο της, για την προοπτική της συνεργασίας αυτής. Όπως ανέφερε η Δ. Τσανάκα, το εγχείρημα είναι πολύ σημαντικό, αφού οι δύο Δήμοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο πόλεων, οι οποίες έχουν σχέση με τον απόστολο Παύλο.

Πριν τη συζήτηση των εκτάκτων και των τακτικών θεμάτων της συνεδρίασης, η δήμαρχος ανέγνωσε το έγγραφο που παρέλαβε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), το οποίο ορίζει ως χώρο για τον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων που μεταφέρουν τα βαρέα οχήματα, για τους χειμερινούς μήνες, το λιμάνι «Φίλιππος Β». Έτσι, την περίοδο αυτή, τα βαρέα οχήματα δεν θα εισέρχονται στην πόλη της Καβάλας επιβαρύνοντας την κυκλοφορία.

Η Δ. Τσανάκα, επίσης, συνεχάρη και ευχαρίστησε το προσωπικό και τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου, που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του τελευταίου έντονου καιρικού φαινομένου. Στην προσπάθεια, σημείωσε, συμμετείχαν αρκετές Υπηρεσίες, με τα μέσα και τους εργαζομένους που διαθέτουν.

Όσον αφορά την ημερήσια διάταξη, εγκρίθηκε ομόφωνα, με ορισμένες παρατηρήσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, η ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στο οργανόγραμμα του Δήμου Καβάλας. Όπως είπε ο Δημοσθένης Τουλκίδης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή», η μόνη αλλαγή θα αφορά στη μετακίνηση των συμβασιούχων εργαζομένων του προγράμματος από το Νομικό Πρόσωπο στον Δήμο. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, θα παραμείνουν στο δυναμικό του Νομικού Προσώπου.

Ακόμα, εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2019, προκειμένου ο Δήμος Καβάλας να καταβάλλει το κεφάλαιο, περίπου 120.000 ευρώ, για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών της περιόδου 1990-1996. Πρόκειται, εξήγησε ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Ηλίας Καλανταρίδης, για οφειλές για το πριμ παραγωγικότητας των εργαζομένων, που με τις προσαυξήσεις ανέρχονται στο ποσό των 243.490 ευρώ. Ο Δήμος Καβάλας θα πληρώσει μόνο το αρχικό ποσό, ενώ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απάλειψη των προσαυξήσεων.

Τέλος, με ομόφωνη απόφαση, ο Δήμος Καβάλας θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να πραγματοποιήσει έργο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας.


Περισσότερα για την Καβάλα στο k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ