Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Η ΝΔ δεσμεύεται να αγωνιστεί για τα εθνικά συμφέροντα και να περιορίσει τις επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών

Η Ν.Δ. θα πράξει ακριβώς ό,τι έπραξε και στη διαδικασία της κύρωσης της συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ δεσμεύεται να αγωνιστεί για τα εθνικά συμφέροντα και να περιορίσει τις επιπτώσεις της συμφωνίας όπου μπορεί: στην οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Μακεδονία.
Για τον λόγο αυτό, ετοιμάζεται μάλιστα να ανακοινώσει σύντομα σχέδιο στήριξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη Μακεδονία. Και φυσικά, ως αυριανή κυβέρνηση, διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωμα της να μπλοκάρει την πορεία των γειτόνων προς την Ε.Ε. εφόσον κρίνει ότι θίγεται το εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Ζάεφ, εξακολουθεί να μιλά κανονικά για «Μακεδονία» αγνοώντας το «Βόρεια». Ακόμη, δεν έχει υπάρξει καμία πρόνοια ώστε να αλλάξουν τα αρχικά της χώρας τα οποία παραμένουν MKD. Για να σας δοθεί ένα πρακτικό παράδειγμα, θα εμφανίζεται μία ομάδα της γειτονικής χώρας και οι φανέλες τους θα γράφουν «Μακεδονία» σκέτο. Όλα αυτά είναι που ανησυχούν ακόμη και ανθρώπους οι οποίοι μόνο ακραίοι δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και οι οποίοι επιθυμούσαν λύση με σύνθετη ονομασία. Αλλά διαπιστώνουν ότι η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί ούτε κατ’ ελάχιστον τα εθνικά συμφέροντα και γι’ αυτό τάχθηκαν ενάντια της.

Όσον αφορά το δημοσίευμα του Politico: πρόκειται για μία πολύ σοβαρή καταγγελία η οποία επιβεβαιώνει -όπως είχε επισημάνει και η ΝΔ- ότι οι Πρέσπες ήταν προϊόν συναλλαγής. Μέχρι τώρα αυτό που είχε διαφανεί ήταν πως ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε τις Πρέσπες με τη μη περικοπή των συντάξεων. Με το δημοσίευμα του politico τίθεται και το εξής πρόσθετο ερώτημα: Εκτός από το τεράστιο οικονομικό κόστος που είχε η «περήφανη διαπραγμάτευση» του ‘15, μήπως τελικά κόστισε και στα εθνικά θέματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ