Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Διεθνή ΜΜΕ για συλλαλητήριο: «Γαλανόλευκη παλίρροια στο Σύνταγμα»

«Ογκώδης διαδήλωση στην Αθήνα για το Mακεδονικό»
To γερμανικό δίκτυο «Tagesschau», αναφέρει:«Μόνο μία «Μακεδονία» υπάρχει... Η αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ σε «βόρεια Μακεδονία» διχάζει πολλούς Έλληνες. Δεκάδες χιλιάδες άτομα διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα».

«Μόνο η χώρα μας μπορεί να αποκαλείται Μακεδονία!», Αυτό διαβάζουμε σήμερα σε σημαίες και πανό που κραδαίνουν οι διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας...».



«Μόνο η χώρα μας μπορεί να αποκαλείται Μακεδονία!», Αυτό διαβάζουμε σήμερα σε σημαίες και πανό που κραδαίνουν οι διαδηλωτές που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας...».


Γερμανικό Ραδιόφωνο: «Ογκώδης διαδήλωση στην Αθήνα για το μακεδονικό»

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στο κέντρο των Αθηνών κατά της προγραμματισμένης επικύρωσης της αλλαγής ονόματος της πΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία», αναφέρει το Γερμανικό Ραδιόφωνο και προσθέτει:

«Πολλοί Έλληνες είναι αντίθετοι με την αλλαγή του ονόματος. Η διαμάχη για την επίλυση του ονόματος έχει μέχρι στιγμής εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Γαλλική εφημερίδα «Liberation»: «Γαλανόλευκη παλίρροια στο Σύνταγμα»



«Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία για το νέο όνομα της Μακεδονίας», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Liberation» και προσθέτει:

«Εκατοντάδες λεωφορεία από όλη τη χώρα, ειδικά από τη Βόρεια Ελλάδα, έφθασαν στο κέντρο των Αθηνών... Οι περισσότεροι διαδηλωτές κραδαίνουν τη γαλανόλευκη σχηματίζοντας μία αλίρροια λευκού και μπλε χρώματος στην πλατεία Συντάγματος,εκεί όπου συχνά γίνονται μαζικές διαδηλώσεις έξω από την βουλή των Ελλήνων».

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται η ελληνική αστυνομία, περίπου δύο χιλιάδες αστυνομικοί, αεροσκάφη και ελικόπτερα.

«Το κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστό από την Κυριακή το πρωί, καθώς και οι σταθμοί του μετρό κοντά στο Σύνταγμα», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ