Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Περί «γαλάζιας πατρίδας»

κ. Πρόεδρε της  Τουρκικής Δημοκρατίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

κ. Υπουργέ  Άμυνας της Τουρκικής Δημοκρατίας  Χουλουσί Ακάρ

Μιλάτε πολύ συχνά τελευταία για την «γαλάζια πατρίδα σας».

Πράγματι αν ανατρέξετε στην ιστορία σας έχετε μια  «γαλάζια πατρίδα».

 Στα Τουρκικά λέγεται: deniz hazinesi, στα Αρζεμπαιτζάνικα  λέγεται: niz kасimi, στα τατζικιστάνικα λέγεται:  харитаҳои баҳрӣ, στα   τουρκμενιστάνικα λέγεται: dengiz kosasi, στα καζακστάνικα λέγετει:   еңіз каспийі, στα ρώσικα λέγεται:  dəморской каспий, στα περσικά λέγεται: بحر قزوين , στα ελληνικά λέγεται: Κασπία θάλασσα.

 Αν ανατρέξετε στην ιστορία σας οι πρόγονοί σας Mu'awiyah ibn Abī Sufyān και Muhammad bin Dawud Chaghri Alp Arslan γύρω απ’ αυτήν την θάλασσα κατάγονταν.

 Εσείς κ. Ερτογάν έχετε καταγωγή από το Rize.

Από  το αρχαίο Ριζαίο, την Βυζαντινή παρευξείνια πόλη Ριζούντα.

 Ναι κ. Ερτογάν η οικογένειά σας κατάγεται από την άξενη θάλασσα που 2500 χρόνια πριν εισβάλετε από την Κασπία στο Βυζάντιο, οι Έλληνες την μετέτρεψαν σε Εύξεινο θάλασσα. Επιμένετε όμως εσείς κ. Ερντογάν, να την ονομάζετε μαύρη θάλασσα (Karadeniz) και δικαίως διότι ο μέντοράς σας Μουσταφά Κεμάλ από εύξεινη και γαλάζια την ξαναέκανε άξενη και μαύρη 100 χρόνια πριν το 1919.

 Εσείς κ. Χουλουσί Ακάρ έχετε καταγωγή από το Kayseri.

Ναι κ. Ακάρ η οικογένειά σας κατάγεται από την Καισάρεια. Την Ευσέβεια, του Αρχέλαου, του Περδίκα, του Ευμένη, του Αριαράθη του Ευσεβή, του Φιλοπάτωρα, του Φιλεύσπλαχνου και πολλών άλλων Ελλήνων που συστηματικά εξαφανίσατε.  Από την Καισάρεια του Αργαίου όρους που δεν αλλάξατε το όνομά του (Erciyes).  Από την Καισάρεια του Μεγάλου Βασιλείου των 400.000 όταν το Λονδίνο και το Παρίσι είχαν μόλις 15.000. Από αυτή την Καισάρεια κατάγεστε κ. Ακάρ, που ισοπέδωσαν και εκ βάθρων ξεπάτωσαν τους Έλληνες οι πρόγονοί σας μέχρι το 1924.

Από την Καισάρεια από την οποία οι άμεσοι πρόγονοί σας κ. Ακάρ δεν είχαν δει ποτέ θάλασσα.

 Πολύ καλά τα γνωρίζετε όλα αυτά γείτονες. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να τα παραδεχτείτε από την θέση που βρίσκεστε. Υπάρχουν πολλοί επιστήμονές σας που το κάνουν ίσως καλύτερα και από κάποιους δικούς μας και τους ευχαριστούμε.

 Σας παρακαλούμε όμως μη συνεχίζεται να μιλάτε για γαλάζια θάλασσα.

 Την θάλασσα την κάνει γαλάζια το φως. Το φως του Θεού. Το φως που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο να παράγει πολιτισμό. Το φως του Θεού των Ελλήνων που τους βοήθησε να παράγουν τον πολιτισμό που όλος ο κόσμος θαύμασε και θαυμάζει. Ο πολιτισμός των Ελλήνων,  κύριοι γείτονες έκανε τις θάλασσες της Μεσογείου γαλάζιες ανά τους αιώνες. Το Αιγαίο, το Ιόνιο, το Θρακικό, την  Προποντίδα, το Κρητικό, τη θάλασσα της Κερύνειας, της Αλεξάνδρειας, της Τύνιδας, της Ιβηρικής, του Γιβραλτάρ και πέρα απ’ αυτό αλλά και τη Μαύρη θάλασσα.

Το φως άλλου Θεού τις έκανε μαύρες, αφιλόξενες και κόκκινες από αίμα. Μην επιδιώκετε να ξανασυμβεί.

Το χρώμα άλλης σημαίας είναι γαλάζιο. Της δικιάς σας είναι κόκκινο


Τερψίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ