Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Όσο μένουν τόσο χάνουν.....

του Νίκου Κούτρικα* 

Δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που πιστεύει ότι ο Σύριζα θα καταφέρει να κλείσει την τετραετία ή και αν την κλείσει (απίθανο σενάριο) θα ξαναπάρει την κυβέρνηση στα χέρια του συγκυβερνώντας με τους Ανελ ή με οποιαδήποτε άλλο κόμμα.

Η εκλογή της ΝΔ και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σίγουρη (φαίνεται και δημοσκοπικά) ενώ όπως έχω ξαναπεί μπορεί εύκολα να εκλεγεί και αυτοδύναμος αποκτώντας ουσιαστικά την ευκαιρία να συγκροτήσει μια νέα ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας με νωπή λαϊκή εντολή και στόχο την βελτίωση του κλίματος της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη
ενάντια στις "πολιτικές ψεύδους" που επικράτησαν πολιτικά και έφεραν τον Σύριζα και τους Ανελ στην εξουσία στις προηγούμενες εκλογές.

Σε διεθνές επίπεδο επικρατεί η άποψη ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα το επόμενο διάστημα αφού τα υψηλά πλεονάσματα και οι εγγυήσεις που έχουν υπογραφεί πιέζουν την κυβέρνηση στην έξοδό της και τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

Για του λόγου το αληθές είναι η απόφαση του πρόσφατου Eurogroup για την μη εκταμίευση της δόσης στην χώρα μας με την πρόταση της κυρίας Μέρκελ για αντίμετρα με αφορμή την μονομερή όπως θεωρεί απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ κάτι το οποίο έδειξε όμως και την σκληρή στάση της Γερμανίας στην τήρηση των συμφωνηθέντων και την μελλοντική μας πορεία παρότι δεν κινδυνεύει άμεσα η εκταμίευση της δόσης που μπορεί να γίνει αρχές Αυγούστου.

Ουσιαστικά ρίχνουν το γάντι οι ξένοι στον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν τους πανηγυρισμούς εξόδου από το μνημόνιο!

Ήδη τα... νταούλια που θα χόρευαν οι αγορές έγιναν διλήμματα για τον κύριο Τσίπρα αφού βλέπει ότι καθημερινά χάνει έδαφος πληρώνοντας το λάθος μείγμα της οικονομικής πολιτικής του και την σπατάλη χρόνου που ακολούθησε ( περικοπές μισθών συντάξεων-φορολογία-αύξηση ΕΝΦΙΑ κα ) αλλά και το Σκοπιανό όπου εμφανώς φαίνεται ότι το έχει μετανιώσει πια για την συμφωνία στις Πρέσπες αφού υποτίμησε ουσιαστικά όλους τους Έλληνες και την πατριωτική στάση τους στα εθνικά θέματα και δεν του βγήκε!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τέλος Σεπτέμβριου ή αρχές Οκτωβρίου για να εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση αυτή της ΝΔ και να δει εκ νέου τα συμφωνηθέντα μήπως και μπορέσουν οι Έλληνες και διασώσουν τίποτα από τις περικοπές που περιμένουμε με τον καινούργιο χρόνο....

Άλλοι θεωρούν ότι ο μήνας Μάιος είναι ένας καλός μήνας...

Η λογική πάντως λέει ότι όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για την εικόνα μας μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Εσωτερικά στον Σύριζα ξέρουν ότι εάν παραμείνουν στην εξουσία λίγο ακόμα τα πράγματα τόσο θα χειροτερεύουν γι αυτούς αφού θα πάρουν και τα σκληρά μέτρα με ότι σημαίνει αυτό εκλογικά σαν ποσοστό στις επόμενες εκλογές.

Εκλογές τον.... Σεπτέμβριο την τελευταία εβδομάδα ή αρχές του Οκτωβρίου θα ήταν μια καλή ημερομηνία!

Είναι σίγουρο ότι ο κύριος Αλέξης Τσίπρας όποιες αποφάσεις για εκλογές ή όχι θα τις πάρει μετά τα μέσα Αυγούστου ενώ πρέπει να επισημάνουμε ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ακόμα ότι θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια (!) στις 21 Αυγούστου ετοιμάζοντας φιέστες που κανείς όμως Έλληνας δεν πιστεύει!

Άρα,

Όσο μένουν τόσο χάνουν.....



*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ