Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ο τουρισμός δεν είναι το παιχνίδι “η κολοκυθιά”…


  • Μερικά καρντάσια μιλάνε για μείωση των τουριστών φέτος στην Καβάλα, αλλά δεν έδωσαν κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο, που να δείχνει ότι υπάρχει κάμψη. Επικαλούνται, μόνο, τις συζητήσεις που κάνουν με επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι βγάζουν συμπέρασμα από την πελατεία τους.
  • Από την άλλη πλευρά, ζητάνε στοιχεία από τον Δήμο Καβάλας και ειδικότερα από τη «Δημωφέλεια», που ασχολείται με την τουριστική προβολή, τα οποία δίνει, σε κάθε ευκαιρία, η πρόεδρος της επιχείρησης. Αλλά συνεχίζουν να αμφισβητούν τα στοιχεία αυτά και να ισχυρίζονται ότι υπάρχει μείωση.
  • Ο τουρισμός, καρντάσια, δεν είναι το παιχνίδι «κολοκυθιά», που παίζαμε παιδιά στη γειτονιά. Όσοι ασχολούνται με το χώρο, αλλά και οι υπόλοιποι, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί διαμορφώνεται μία εικόνα προς τα έξω, αλλά και στο εσωτερικό, η οποία επηρεάζει την κατάσταση.
  • Λέγεται ότι μειώθηκαν οι Τούρκοι επισκέπτες, λόγω της υποτίμησης της λίρας (του εθνικού νομίσματος της Τουρκίας), αλλά δεν αναφέρεται ότι συνεχίζουν να έρχονται στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Καβάλα. Κάτι που δείχνει ότι, η μείωση είναι συγκυριακό φαινόμενο. Αν του χρόνου, δηλαδή, επανέλθουμε στον περσινό αριθμό, ή μεγαλύτερο, θα πανηγυρίζουμε;
  • Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και ωριμότητα. Το εύκολο είναι να χαλάσεις την εικόνα, αλλά απαιτεί σκληρή δουλειά για να «χτίσεις» και να διατηρήσεις την καλή εικόνα.
  • Αυτό που πιστεύω, καρντάσια, είναι ότι ο τουρισμός εξαρτάται από εμάς. Αν πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και δεν επαναπαυτούμε, όποια προβλήματα κι αν προκύψουν, δεν θα χαλάσουν την εικόνα.
  • Διάβασα τις δηλώσεις του προέδρου του Βύρωνα Καβάλας, για τη συνεργασία με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. «Το όνειρο έγινε πραγματικότητα», είπε. Ήταν όνειρο, δηλαδή, του προέδρου και των συνεργατών του στη διοίκηση του συλλόγου, να γίνει ο Βύρων «προθάλαμος» της Ε.Κ. Καβάλας στο μπάσκετ;
  • Δηλαδή, να δέχεται παίκτες από την Ε.Κ. Καβάλας και να τους «ψήνει» αγωνιστικά, για να συνεχίσουν την αθλητική πορεία τους σε άλλο σύλλογο, πιθανόν και εκτός Καβάλας; Κι αυτοί που δεν έχουν προοπτική να παίξουν σε υψηλό επίπεδο, θα παραμένουν στο Βύρωνα;


Περισσότερα για την Καβάλα, στο k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ