Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Πανεύκολα τυροπιτάκια

Πανεύκολα τυροπιτάκια, χωρίς φύλλο, που μπορούν να γίνουν σε πολλές πολλές παραλλαγές, ανάλογα με το τι έχετε στο ψυγείο σας τη στιγμή που θα αποφασίσετε να τα φτιάξετε! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

Υλικά συνταγής
  • 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κρόκος αυγού
  • 500 γρ. τριμμένη φέτα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά και τη φέτα.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο, μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί και να κολλάει ελαφρά στο χέρι μας.
Στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη και τα τοποθετούμε στο τέλειο ταψάκι σιλικόνης της Tupperware (ή ελλείψει αυτού, σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί).
Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μισή ώρα (ανάλογα την ένταση του φούρνου σας).


Σημείωση:

Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά φέτα, μπορείτε να ρίξετε τριμμένη γραβιέρα, ψιλοκομμένα αλλαντικά, ψιλοκομμένες πιπεριές ή ελιές. Γενικά μπορείτε να κάνετε τον συνδυασμό που σας ικανοποιεί και να πετύχετε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πιτάκια σας, είτε αυτά είναι τυροπιτάκια, είτε ελιοπιτάκια είτε πιτσάκια, θα τα λατρέψουν όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ