Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Τάρτα μους σοκολάτας

Απίστευτος συνδυασμός σοκολάτας και τραγανής κρούστας

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη βάση
  • 1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  • 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Για τη μους
  • 2 1/2 κούπες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (625 γραμμάρια)
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα σοκολάτας 70 % κακάο
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για τη βάση
Στο μπλέντερ ή στο μούλτι θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Στη συνέχεια τα ενώνετε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια παίρνετε ένα σκεύος για ταρτιέρα και απλώνετε το μείγμα μπισκότου πατώντας με τον πάτο ενός ποτηριού μέχρι το μείγμα να καλύψει όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας.

Για τη μους
Ζεσταίνετε 1 κούπα κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγουν μικρές φουσκαλίτσες στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μην το βράσετε. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με τη βανίλια, τη ζάχαρη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.
Αφήνετε στην άκρη το μείγμα μέχρι να κρυώσει τελείως.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος 1 1/2 κούπα μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί.
Όταν κρυώσει η σοκολάτα ενώνετε με την σαντιγί απαλά με μια μαρίζ.
Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ