Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Αβγά με χωριάτικο λουκάνικο

Γίνεται φανταστικό, γιατί το λουκάνικο όταν τηγανίζεται αφήνει όλη αυτήν την πικάντικη, αλμυρή γεύση του στο τηγάνι η οποία κολλάει στο κάτω μέρος των αβγών και σε συνδυασμό με τους μελάτους κρόκους κόλαση!

Υλικά
  • 10 κομματάκια χωριάτικο λουκάνικο ή όσο τραβάει η όρεξή σας
  • 5-6 αβγά
  • 2-3 κ. σούπας κεφαλογραβιέρα χοντροτριμμένη
  • Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και το τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Σπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε ανάμεσα στα λουκάνικα, ένα ένα. Αν κάποιοι από εσάς δεν το έχετε ξανακάνει και σας δυσκολεύει γιατί φοβάστε ότι θα σας σπάσει ο κρόκος, μπορείτε να τα σπάσετε πρώτα σε ένα μπολάκι και να τα αδειάζετε απαλά μέσα στο τηγάνι, πάλι ένα ένα όμως.
Φροντίστε να αφήσετε ένα μικρό κενό στο τηγάνι. Ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα σ΄όλη την επιφάνεια αλλά και στο κενό που αφήσαμε. Εκεί υπάρχει λαδάκι. Παίρνουμε από κει με το κουτάλι και ρίχνουμε στο ασπράδι, όχι στον κρόκο, για να το βοηθήσουμε να ψηθεί. Επίσης σ΄αυτό το κενό αφήνουμε τα κομματάκια της κεφαλογραβιέρας να ροδοκοκκινήσουν και όπως ρίχνουμε το λαδάκι τα ξαναρίχνουμε τραγανά πλέον πάνω στα αβγά. Όταν ψηθεί το ασπράδι, το αποσύρουμε και ρίχνουμε λίγο αλάτι, γιατί η κεφαλογραβιέρα είναι αλμυρή και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εδώ θέλω να προσέξετε πώς γίνεται από κάτω όταν παίρνει όλη την γεύση από το λουκάνικο και από πάνω την τραγανή κεφαλογραβιέρα…


cookeatup.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ