Μάθετε να κάνετε καλτσόνε, να νοστιμεύονται όλοι στο σπίτι και να εντυπωσιάζετε τους φίλους που θα έρθουν για μια μπύρα. Δείτε πώς θα τα ετοιμάσετε και θα τα ψήσετε:
Υλικά
για τη ζύμη
Υλικά
για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαγιά σκόνη
- 2 κ.σ. λάδι
- 300 ml νερό χλιαρό
για τη γέμιση
- 6 φέτες ζαμπόν
- 6 φέτες κασέρι
- 1/2 φλιτζάνι μουστάρδα και κέτσαπ ανάμεικτα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά της σε μπολ μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε 1 φύλλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε κάθε φύλλο από μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα κασέρι, λίγη ντομάτα και 1 κουτ. σούπας από το μείγμα μουστάρδας και κέτσαπ. Κλείνουμε καλά και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε τα καλτσόνε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά της σε μπολ μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε 1 φύλλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε κάθε φύλλο από μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα κασέρι, λίγη ντομάτα και 1 κουτ. σούπας από το μείγμα μουστάρδας και κέτσαπ. Κλείνουμε καλά και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε τα καλτσόνε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ