Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΣΠΙΤΙΚΑ

Μάθετε να κάνετε καλτσόνε, να νοστιμεύονται όλοι στο σπίτι και να εντυπωσιάζετε τους φίλους που θα έρθουν για μια μπύρα. Δείτε πώς θα τα ετοιμάσετε και θα τα ψήσετε:

Υλικά
για τη ζύμη
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγιά σκόνη
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 300 ml νερό χλιαρό
για τη γέμιση
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες κασέρι
  • 1/2 φλιτζάνι μουστάρδα και κέτσαπ ανάμεικτα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά της σε μπολ μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε 1 φύλλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε κάθε φύλλο από μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα κασέρι, λίγη ντομάτα και 1 κουτ. σούπας από το μείγμα μουστάρδας και κέτσαπ. Κλείνουμε καλά και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε τα καλτσόνε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ