Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΜΕΑ»

Με αφορμή πρόσφατη συνάντηση του με παραγωγούς φέτας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που έχει αναδειχθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως εθνική προτεραιότητα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και πρώτιστα της αγροτικής οικονομίας, προκαλεί εντύπωση το γεγονός, πως δύο από τα κορυφαία προϊόντα της χώρας, η φέτα και οι ελιές Καλαμάτας, παραδίδονται κατ’ ουσία στον Καναδά, εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική για τα εθνικά μας συμφέροντα και τα πιστοποιημένα αγροτικά μας προϊόντα.

Σύμφωνα πάντα με όσα μου κατήγγειλαν οι παραγωγοί, οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις Ε.Ε. - Καναδά ανοίγουν το δρόμο στους Καναδούς παραγωγούς φέτας να συνεχίσουν τη μέχρι σήμερα δράση τους πουλώντας μια φέτα που καμία σχέση δεν έχει με τη γεύση και την ποιότητα της ελληνικής, πράξη που ουσιαστικά όχι μόνο νομιμοποιεί την παραπλάνηση των καταναλωτών στη χώρα της βόρειας Αμερικής, αλλά ανοίγει και την κερκόπορτα για τη διακίνηση φέτας – μαϊμού στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ.

Με δεδομένες τις τιτάνιες προσπάθειες που κατεβλήθησαν επί σειρά ετών για την κατοχύρωση της φέτας υπέρ της Ελλάδας και του δικαιώματος αποκλειστικής παραγωγής και διακίνησης του εθνικού αυτού προϊόντος εντός των συνόρων της Ε.Ε., είναι προφανές πως πρέπει να εξασφαλιστεί με κάθε δυνατό τρόπο η περαιτέρω θωράκιση τόσο της φέτας όσο και των ελαιών Καλαμάτας με την κατοχύρωση τους τόσο στον Καναδά, όσο και στις ΗΠΑ αλλά και στη Ρωσία.

Πρέπει να προστατέψουμε τα προϊόντα μας, να προστατέψουμε το θησαυρό του πρωτογενούς μας τομέα.

Κρατώ τις διαβεβαιώσεις που έδωσε πριν μερικούς μήνες στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, όπου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αφήσει κανένα προϊόν χωρίς προστασία.

Σε κάθε περίπτωση, ας μη ξεχνάμε πως διατηρούμε πάντα ως χώρα το δικαίωμα άσκησης veto, σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση των συμφωνηθέντων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ