Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ - Ο "ΞΑΝΘΟΣ" ΗΠΙΕ ΚΑΙ ΟΥΖΑΚΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης είναι ένα ισχυρό όπλο για την ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα. Εμείς θέλουμε αυτό το όπλο και στο δικό μας οπλοστάσιο. Ήρθαμε λοιπόν σήμερα εδώ για να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα συνεργαστεί το Υπουργείο με την Περιφέρεια για να φέρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών αλλά και προοπτικές στην οικονομία.
Ξέρω ότι στο παρελθόν υπήρξαν προβλήματα και αμφισβητήσεις ανάμεσα στο Υπουργείο και την Περιφέρεια, με ευθύνη της δεύτερης. Ήταν μεγάλα λάθη αυτά. Χρειαζόμαστε όλες τις δυνάμεις. Στην πολιτική πρέπει να συνθέτεις για να πετυχαίνεις το καλύτερο αποτέλεσμα.
Εγγύηση για την καλή πορεία είναι το πρόσωπο του Θόδωρου Καράογλου, ενός ανθρώπου που δίνει κάθε μέρα σκληρό αγώνα για τον τόπο μας και τον ευχαριστώ θερμά που με υποδέχεται σήμερα εδώ».
Αυτά δήλωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Θόδωρο Καράογλου.
Αναφορικά με το πρόγραμμά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης είπε πως «το πρώτο μέλημα είναι τα νέα τα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό, πάση θυσία, με νέες θέσεις εργασίας, να τα κρατήσουμε στην πατρίδα και όχι να τα χάσουμε».

Δεσμεύθηκε επίσης ότι στη διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας θα προσέχει μέχρι και το τελευταίο ευρώ πώς θα πιάσει τόπο.

Ο κ. Καράογλου δήλωσε:

«Με μεγάλη αγάπη και χαρά υποδέχομαι σήμερα εδώ τον κόουτς, τον φίλο Γιάννη Ιωαννίδη. Έναν πετυχημένο και αυτοδημιούργητο άνθρωπο ο οποίος, σε όλη του τη διαδρομή, είχε παντού και πάντα επιτυχίες. Είμαι βέβαιος ότι όπως σε όλη του τη διαδρομή μέχρι τώρα ήταν ένας αγωνιστής που έβαζε στόχους, που έκανε πρόγραμμα, σχεδίαζε και πετύχαινε να υλοποιεί τους στόχους που έθετε, έτσι και τώρα με την ΠΚΜ έχει βάλει έναν συγκεκριμένο στόχο, σχεδιάζει το πρόγραμμα του, εντοπίζει τους συνεργάτες του, ξέρει να παίρνει από τον καθένα το καλύτερο, και είμαι βέβαιος ότι αύριο θα είναι ένας πολύ επιτυχημένος περιφερειάρχης. Σε ό,τι με αφορά συστρατεύομαι στο πλευρό του και θα τον βοηθήσω να πετύχει αυτό που είναι το ζητούμενο, να κάνει τη Μακεδονία πρωταγωνίστρια»










Φιλική συνάντηση με Δημοσιογράφους
Συνάντηση με δημοσιογράφους είχε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης. Με αφορμή την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Ιωαννίδης συνομίλησε σε χαλαρό κλίμα με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε γνωστό ουζερί της πόλης, και απάντησε σε όλες τους τις ερωτήσεις. Στα τηλεοπτικά κανάλια έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Αποφάσισα να κλείσω πίσω μου τον κύκλο της δράσης μου στην κεντρική πολιτική σκηνή για να παλέψω για τον τόπο μου, τη Μακεδονία. Νομίζω ότι η βουλευτική και υπουργική μου πείρα μού δίνει τα εφόδια για τον αγώνα αυτόν. Αρχίσαμε έναν αγώνα με όρεξη και πάθος για τον τόπο μας. Προχωράμε δυναμικά με ενότητα και σκληρή δουλειά για να κερδίσουμε. Η ομάδα είναι ισχυρή και θα κερδίσει».

Στις συζητήσεις που είχε με τους προσκεκλημένους του αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:

1. «Εδώ και μερικές μέρες ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των περιοδειών στην Κεντρική Μακεδονία, όπου επισκέφτηκα όλους τους νομούς και είχα επαφές με κομματικά στελέχη και με τοπικούς φορείς. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και όλα τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Το κλίμα που εισέπραξα από τους πολίτες, παρόλο που είναι κουμπωμένοι και πικραμένοι από τα μέτρα, είναι πολύ καλό, γεγονός που αποδεικνύεται και από την προσέλευση του κόσμου σε δύο από τις ανοιχτές κομματικές συγκεντρώσεις σε Γιαννιτσά και Κιλκίς», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης.

2. Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα ότι «σημασία για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης έχει τι θα κάνουμε εμείς και όχι τι θα κάνουν οι άλλοι. Εμείς θα κάνουμε καθαρό αγώνα. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα, επειδή η καλή ομάδα είναι αυτή που κερδίζει, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο».

3. Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ξεκινήσει τον αγώνα της εκλογικής αναμέτρησης «επιθετικά ή αμυντικά», τόνισε: «Σημασία έχει πώς θα τελειώσεις τη σεζόν. Υπάρχουν ομάδες που στην αρχή πετάνε, αλλά στη συνέχεια, επειδή δεν έχουνε κάνει καλή προπόνηση, ξεφουσκώνουν. Ο στόχος μας είναι να είμαστε δυνατοί στο τέλος, δεν κοιτάμε την αρχή της σεζόν, αλλά το φάιναλ – φόρ».

4. Σε ερώτηση αν «βλέπει» και αν προτιμάει στο δεύτερο γύρο τον Τζιτζικώστα ή την Χαραλαμπίδου, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλός σε έναν δεύτερο γύρο».

5. Σε ερώτηση αν φοβάται ότι θα επηρεάσει αρνητικά το γεγονός ότι ήταν επί χρόνια βουλευτής και κατά συνέπεια έχει ψηφίσει διάφορα «μνημονιακά» μέτρα», σημείωσε: «Εδώ δεν είναι κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κόσμος θα κρίνει ποιος έχει το καλύτερο πρόγραμμα για την Κεντρική Μακεδονία και ποιος είναι αυτός που μπορεί να προσφέρει περισσότερο. Όσο για μένα, καμάρι μου που ήμουν επί 10 χρόνια βουλευτής και υπουργός. Το μνημόνιο δεν το ήθελε κανείς. Ήταν όμως μονόδρομος. Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αντιμνημονιακός, αλλά το τι έχεις να αντιπροτείνεις. Και εδώ δεν μας έχουν απαντήσει. Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν αντιμνημονιακοί, επειδή βλέπουν ότι έτσι συντάσσονται με τον κόσμο που υποφέρει και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Δεν έχουν όμως κάποια εναλλακτική λύση να προτείνουν. Είναι σαν να πρέπει να κινηθείς σε έναν μονόδρομο, και εσύ βγαίνεις και δηλώνεις ότι είσαι ενάντια στον μονόδρομο. Δεν αντιπροτείνουν τίποτα. Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο».

Σε ερώτηση για το πώς θα γίνει η στελέχωση του ψηφοδελτίου, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε: «Παρότι είμαι υποψήφιος με την υποστήριξη της ΝΔ, το ψηφοδέλτιό μου είναι ανοιχτό και σε άτομα από άλλους πολιτικούς χώρους. Το βασικό κριτήριο είναι να είναι άξιοι, εργατικοί, ικανοί και, πάνω από όλα, καθαροί σαν κρύσταλλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ