Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΕ 4.000 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Στο 12ο νηπιαγωγείο Σταυρούπολης συνεδρίασε την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά. Τα παιδιά «ντύθηκαν» δημοτικοί σύμβουλοι, όρισαν αντιδημάρχους, εξέλεξαν προεδρείο και δήμαρχο και συζήτησαν τα προβλήματα της τάξης τους.

Το παρόν στη συνεδρίαση έδωσε και ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος ο οποίος άκουσε τις ανησυχίες και τα όνειρα των μικρών παιδιών.

Αμέσως μετά το τέλος του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος μοίρασε έναν διατροφικό οδηγό για μαθητές και γονείς με συνταγές υγιεινής διατροφής, θερμιδική ανάλυση, χρόνο και κόστος προετοιμασίας φαγητού. Συνολικά θα μοιραστούν 4.000 αντίτυπα σε νηπιαγωγεία και μαθητές Α΄ τάξης δημοτικών σχολείων του δήμου.

Ο οδηγός περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες για την παιδική παχυσαρκία και τις επιπτώσεις της στον οργανισμό, περιγραφή των κανόνων ισορροπημένης διατροφής και αποσκοπεί στην παρακίνηση των μαθητών προκειμένου να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες εντός και εκτός σπιτιού.

Ταυτόχρονα, στόχος του οδηγού είναι η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των γονέων για το αντίκτυπο της διατροφής των παιδιών τους στη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη, η αλλαγή της αντίληψης των γονέων σχετικά με την ποσότητα και ποιότητα τροφής η οποία πρέπει να προσλαμβάνεται από το παιδί, η ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης με τη διαδικασία φαγητού καθώς και η ενημέρωση για τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας και τους κινδύνους που εμπερικλείει.

«Η διατροφή δεν είναι παιχνίδι. Ο ρόλος των γονέων και της οικογένειας είναι καθοριστικός τόσο στη διαμόρφωση του διατροφικού περιβάλλοντος, όσο και στην έκθεση του παιδιού σε θετικές υγιεινές συνήθειες. Στο πλαίσιο αυτό επιχειρούμε να ενεργοποιήσουμε ολόκληρη την κοινωνία, βάζοντας στο τραπέζι το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της υγιεινής διατροφής. Τα παιδιά του σήμερα είναι το μέλλον του κόσμου μας και η ισορροπημένη διατροφή είναι ο σύμμαχός τους» δήλωσε μεταξύ ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος. .

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» 2007-2013, και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ-Ευρωπαικό κοινωνικό ταμείο και εθνικούς πόρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ