Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΤΟΥ ΑΠΘ

Με έξωση απειλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λόγω μη καταβολής του συμφωνημένου ενοικίου.

Με εξώδικα της η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους επιχειρεί να εκδιώξει ένα τμήμα, που έχει ανακηρυχθεί ένα από τα 50 καλύτερα της Ευρώπης στον τομέα των κοινωνικών επιστημών, από το κτίριο στην οδό Εγνατίας 46 όπου στεγάζεται τα τελευταία 10 χρόνια.

Στο διάστημα αυτό το ΑΠΘ, του οποίου η κρατική χρηματοδότηση έχει περικοπεί στο μισό, έχει καταβάλει προς την Ιερά Μονή περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ ως μίσθωμα για ένα κτίριο που δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μαθητεία. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται μερικώς και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Με ομοφωνία στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος των φοιτητών της σχολής αποφάσισε να ζητήσει από το κράτος και την Πρυτανεία μόνιμη κι άμεση επίλυση του κτιριακού ζητήματος, με τη στέγαση της σχολής στην Πανεπιστημιούπολη. Η λύση αυτή είναι η μόνη που μπορεί να καλύψεις ανάγκες των φοιτητών, όπως η εγγύτητα στις φοιτητικές εστίες, τη Λέσχη και η προσβασιμότητα στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Συν τοις άλλοις βασική επιδίωξη είναι το νέο κτίριο να μπορεί να φιλοξενήσεις τους περίπου 500 φοιτητές και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ετήσιων εισακτέων.

Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών καλεί σε κινητοποίηση στην Κοσμητεία της ΟΠΕ την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 11:00 
Σ.Φ Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ