Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΑΙΝΟΣΕ - P&G

Εγκαινιάζεται σήμερα η γραμμή μεταφοράς των προϊόντων της Εταιρείας μέσω του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη
Προϊόντα που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινάόπως το Ariel®, το Pantene®, τοFairy®, η Gillette®, ηAlways® και τα Pampers® θα ταξιδεύουν από σήμερα με τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο από την Αθήνα με τελικό προορισμό τα μεγάλα καταστήματα λιανικής της Θεσσαλονίκης. 
Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται χάρη στη σημαντική συνεργασία που υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της P&G Ελλάδας, με πολλαπλά οφέλη για τον Έλληνα καταναλωτή, το Περιβάλλον και την Ελληνική Οικονομία.

Εδώ και χρόνια η P&G ενισχύει τη χρήση τραίνων στις μεταφορές προς τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης με στόχο όχι μόνο τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού και φιλικού για το περιβάλλον μοντέλου μεταφορών αλλά και την δημιουργία μεγαλύτερης αξίας για τον καταναλωτή. Σήμερα 28% των μεταφορών προϊόντων της P&G στη Δυτική Ευρώπη πραγματοποιούνται μέσω συνδυασμένων διαδρομών με σιδηροδρομικές ανταποκρίσεις επιτυγχάνοντας 70 εκ. χλμ. λιγότερες οδικές μεταφορές και εξοικονόμηση 67εκατομμύρια τόνων CO2 – το αντίστοιχο εκπομπών από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που θα απαιτείτο για να φωτίσει μια πόλη 250 χιλ. νοικοκυριών κάθε χρόνο.

Στην Ελλάδα, η συνεργασία αυτή εξασφαλίζει: Ι. Λιγότερα και φιλικότερα χιλιόμετρα λόγω της μείωσης των εκπομπών CO2 της Εταιρίας κατά το ήμισυ σε σχέση με σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρεται η μείωση εκπομπών CO2 που επιτυγχάνεται αντιστοιχεί σε ετήσιες εκπομπές ρύπων από 460 ΙΧ αυτοκίνητα ή ετήσιες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας για 113 νοικοκυριά. II. Βελτιωμένες υπηρεσίες προς τους πελάτες και ΙII. Μείωση του κόστους μεταφοράς και συνεπώς περισσότερη αξία για τον Έλληνα καταναλωτή.

Ανακοινώνοντας τη συνεργασία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος δήλωσε: «Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνιαγια να φτάσει η εταιρία σήμερα να παρέχει αξιόπιστες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως το ημερήσιο τρένο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Καλωσορίζουμε σήμερα την P&G, μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία η οποία εμπιστεύεται τα προϊόντα της για τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας με το τραίνο, ένα Μέσο που είναι και οικονομικό και αξιόπιστο και οικολογικό».

Ο κ. Robertvan Pappelendam, Γενικός Διευθυντής της P&G Ελλάδας, επεσήμανε: «Στην P&G η Βιώσιμη Ανάπτυξη αγγίζει και τα προϊόντα μας, όταν για παράδειγμα δημιουργούμε ένα απορρυπαντικό που καθαρίζει στους 30 βαθμούς ή μειώνουμε τον όγκο των συσκευασιών τους χρησιμοποιώντας παράλληλα ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και τον τρόπο που παράγουμε και μεταφέρουμε τα προϊόντα αυτά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από αυτή την πρωτοβουλία κάνουμε το σωστό για το περιβάλλον προσφέροντας την ίδια στιγμή καλύτερες υπηρεσίες και αξία στον καταναλωτή και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής Κοινωνίας».

Η P&G συνεχίζει να παραμένει πιστή στη δέσμευσή της στην Καινοτομία. Πριν ένα χρόνο, με το «Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας», η P&G συνέδεσε την Ελλάδα με ένα παγκόσμιο δίκτυο γνώσης και πληροφορίας. Σήμερα η νέα πρωτοβουλία γεννά Καινοτομία και στον τομέα των Logistics, έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Οικονομίας.

Εμπορευματικές μεταφορές ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2013 καθημερινό δρομολόγιο εμπορικής αμαξοστοιχίας στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, μέσω της νέας υπηρεσίας ICS (IntermodalCargoShuttle).

Η νέα υπηρεσία (ICS) προσφέρει δυνατότητες καθημερινής και ολοκληρωμένης πόρτα-πόρτα μεταφοράς εμπορευμάτων, παραλαμβάνοντας τα αγαθά από την αφετηρία τους και παραδίδοντας τα στον τελικό τους προορισμό.

Πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι η μεταφορά εμπορευμάτων, αξιόπιστα, με ανταγωνιστικές τιμές και σε χρόνους που καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς.

Συγκεκριμένα τα δρομολόγια αναχωρούν από το Θριάσιο προς τον εμπορευματικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και αντιστρόφως, με αναχώρηση μετά τις 20.00 μ.μ. και άφιξη πριν τις 06.00 π.μ.

Στόχος της εταιρείας είναι να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο των εμπορευμάτων που διακινούνται σε καθημερινή βάση στον άξονα Αθήνας- Θεσσαλονίκης και σύνδεση της μεταφοράς προς και από τα αντίστοιχα λιμάνια.

Οι υπηρεσίες, που προσφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους πελάτες της, δεν περιορίζονται μόνο σε μεταφορές εμπορευμάτων στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, θα εξυπηρετείται κάθε ανάγκη μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς χώρες εντός ή εκτός Ευρώπης καθώς και οι διαμετακομιστικές (transit) μεταφορές μέσω της Ελλάδας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει ο σιδηρόδρομος είναι η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων εμπορευμάτων με αξιοπιστία, ταχύτητα, χαμηλό κόμιστρο και φιλικότητα προς το περιβάλλον, καθώς μειώνονται σημαντικά οι εκπομπές καυσαερίων από τις οδικές μεταφορές. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος με τον κ. Robertvan Pappelendam, Γενικό Διευθυντή της P&G Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ