Μια ιδιαίτερα προσιτή σε κόστος συνταγή αλλά ταυτόχρονα και πεντανόστιμη, σας προτείνουμε για το σημερινό σας τραπέζι. Θα μαγειρέψουμε γιουβετσάκι με φτερούγες κοτόπουλου. Δείτε πόσο εύκολο είναι:
Υλικά- 1 κιλό φτερούγες (και λιγότερες να είναι, δεν πειράζει...)
- 1 πακέτο κριθαράκι
- 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα
- 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- λίγο μπαχάρι σε σκόνη
- 100 ml λευκό κρασί
- περίπου 1,2 λίτρο νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τριμμένο τυρί της αρεσκεία μας για το σερβίρισμα
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τις φτερούγες όσο γίνεται, από όλες τις μεριές. Αν δεν χωρούν όλες μαζί, το κάνουμε σε δόσεις.
Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε κι αυτά για 2 - 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και αφήνουμε τα υγρά να πάρουν μια καλή βράση.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Αδειάζουμε την καυτή σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
Προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να απλωθεί καλά και τις φτερούγες.
Σκεπάζουμε με το καπάκι (αν δεν έχει το σκεύος καπάκι, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό και προσθέτουμε ζεστό. Ξεφουρνίζουμε το φαγητό και το αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί.
Τρώγεται ζεστό.
Στο σερβίρισμα, προσθέτουμε τριμμένο τυρί θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ