Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

FIFpro: «Τουλάχιστον ένας μήνας άδειας στους παίκτες»

Η Παγκόσμια Ένωση ποδοσφαιριστών (FIFPro) επέπληξε τις ομάδες που χρησιμοποίησαν στα προκριματικά του Champions League και του Europa League παίκτες, οι οποίοι συμμετείχαν στο Μουντιάλ 2018.

Ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε τους Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς κι Αμρ Ουάρντα στο παιχνίδι με τη Βασιλεία για τα προκριματικά του Champions League, με τους δύο παίκτες να μην παίρνουν τις προβλεπόμενες ημέρες άδειας μετά τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ 2018.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη με τον Σέρβο Ντούσαν Τάντιτς και τον Δανό Λάσε Σένε, οι οποίοι αγωνίστηκαν με τον Άγιαξ κόντρα στη Στουρμ Γκρατς.

Οι ελάχιστες ημέρες ξεκούρασης που είχαν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο προκάλεσαν την επίπληξη των ομάδων από την Παγκόσμια Ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro), η οποία θα ζητήσει από τη FIFA τη θέσπιση αδείας, διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων.

«Η FIFPro είναι ενήμερη για το γεγονός ότι τουλάχιστον 15 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε διοργανώσεις της UEFA, δύο με τέσσερις εβδομάδες έπειτα από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, χωρίς να έχουν επαρκείς διακοπές.

Ενώ η FIFPro αντιλαμβάνεται τα οικονομικά κίνητρα του Champions League και του Europa League για τις ομάδες, η υγεία αυτών των παικτών τίθεται σε ρίσκο εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματος. Οι παίκτες έρχονται από τόση πολλή πίεση και βρίσκονται ανάμεσα στις ανάγκες των ομάδων τους και της δική τους προσωπική ευτυχία.

Ως μέρος των επερχόμενων συζητήσεων με τη FIFA για το καλεντάρι, η FIFPro ζητά την επείγουσα θέσπιση περιόδου ξεκούρασης για όλους τους ποδοσφαιριστές, διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων από το τέλος μιας σεζόν, μέχρι την έναρξη της επόμενης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIFPro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ