Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Αγώνας Τριάθλου στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας


Η όμορφη Πλαταριά της Ηγουμενίτσας έχει φορέσει τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει την Κυριακή (16/06/24) το 3ο Βίκος ionian sea triathlon. Τον αγώνα, ο οποίος αποτελεί σκέλος του πανελληνίου πρωταθλήματος, διοργανώνουν από κοινού η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας, με τη συμβολή του Δήμου, της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου της πόλης.

Στη γραμμή εκκίνησης θα στηθούν 102 αθλητές και αθλήτριες, με τα ονόματα των Παναγιώτη Πολύζου, Δημήτρη Λέκου, Τζένης Μπουλμέτη και Στεφανίας Πολυχρονιάδη ξεχωρίζουν.

Οι τριαθλητές θα αγωνισθούν στην κατηγορία Half (1.900 μ. κολύμπι, 90 χλμ ποδήλατο και 21 χλμ τρέξιμο). Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με το αγώνισμα της κολύμβησης το οποίο θα διεξαχθεί σε σηματοδοτημένο θαλάσσιο χώρο της παραλίας της Πλαταριάς, με την υποστήριξη πλωτών μέσων και ναυαγοσωστικής ομάδας.

Θα ακολουθήσει το αγώνισμα ποδηλάτου, το οποίο θα ξεκινήσει από την παραλιακή ζώνη της Πλαταριάς, όπου θα βρίσκεται η Ζώνη Αλλαγής, με κατεύθυνση προς την Πάργα (Παλαιά Ε.Ο. Ηγουμενίτσας-Αθηνών).

Η αναστροφή για το Half Triathlon Distance θα γίνει στο 11,5ο χιλιόμετρο από την Ζώνη Αλλαγής και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις γύρους . Η διαδρομή των ποδηλάτων είναι κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων πλην των συνοδευτικών οχημάτων και των οχημάτων - μοτοσυκλετών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το αγώνισμα του τρεξίματος, που θα αρχίσει από την Ζώνη Αλλαγής, με την ίδια κατεύθυνση όπως του ποδηλάτου, με αναστροφή στα 3,5Km και ολοκληρώνεται σε τρεις γύρους. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται εύκολη σε επίπεδο έδαφος με κυρίως ασφάλτινο δρόμο και μηδενικές υψομετρικές διαφορές.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις επτά το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη μία το μεσημέρι. Θα ακολουθήσουν οι απονομές στους νικητές.

Αισιόδοξος για την επιτυχία του 3ου Βίκος ionian sea triathlon εμφανίστηκε ο ταμίας της ΕΟΤ και πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής Νίκος Καραγιάννης. «Και φέτος μας τιμούν με την παρουσία τους μεγάλα ονόματα του αθλήματος. Αναμένουμε έντονο συναγωνισμό, κάτι που θα ικανοποιήσει και τον κόσμο που θα παραβρεθεί. Έχουμε εμπειρία χρόνων σε παρόμοιες διοργανώσεις και για αυτό το λόγο μας εμπιστεύεται η ομοσπονδία. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ