Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την πώληση του ρωσικού antivirus Kaspersky από τον επόμενο μήνα


Φόβοι για κατασκοπία από τη ρωσική κυβέρνηση μέσω του προγράμματος προστασίας από ιούς.
Η Κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ξεκινήσει ήδη να λαμβάνει αυστηρά μέτρα για να απαγορεύσει την πώληση των προϊόντων antivirus της Kaspersky στις ΗΠΑ.

Η ρωσική εταιρεία δεν θα μπορεί να πουλά τα νέα της προϊόντα σε καταναλωτές εντός της χώρας από τον Ιούλιο και δεν θα μπορεί να παρέχει και υπηρεσίες στους ήδη υπάρχοντες πελάτης της μετά τον Σεπτέμβριο!

Πηγή της Κυβέρνησης ανέφερε στο Reuters πως η απόφαση αυτή ήρθε μετά τις συνδέσεις που φαίνεται να έχει η Kaspersky με την Κυβέρνηση της Ρωσίας και που αποτελούν φόβητρο για εγκατάσταση μολυσμένου υλικού και την συλλογή προσωπικών δεδομένων από υπολογιστές που λειτουργούν στις ΗΠΑ.

Η Υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο, δήλωσε προς τους καταναλωτές πως: «δεν έχετε κάνει κάτι λάθος και δεν έχετε κάποιες ποινικές ή αστικές κυρώσεις. Ωστόσο, σας προτρέπω το συντομότερο δυνατόν να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο λογισμικό και να κινηθείτε προς ένα εναλλακτικό για να προστατευθείτε, να προστατέψετε τα δεδομένα και την οικογένειά σας».

Η Kaspersky είναι ένα από τα μόνιμα θέματα συζήτησης στο χώρο της κυβερνοασφάλειας και στη διάρκεια των ετών έχει κατηγορηθεί κι άλλες φορές για τις σχέσεις της με την Κυβέρνηση της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ