Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη – Βρέθηκε να χρωστά 6.000 ευρώ


Ένας εκπαιδευτικός από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε να χρωστά στην τράπεζα για ένα δάνειο ύψους 6.000 ευρώ, το οποίο όμως ποτέ δεν είχε εισπράξει.

Ο 53χρονος άνδρας έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν έλαβε επιστολή από την τράπεζα, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να καταβάλει μια δόση των 207,25 ευρώ για δάνειο 6.000 ευρώ. Ο εκπαιδευτικός αμέσως προσπάθησε να μπει στο e-banking του και διαπίστωσε ότι ήταν μπλοκαρισμένο.

Αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης έσπευσε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να καταγγείλει την ηλεκτρονική απάτη. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου προσέφυγε ο 53χρονος, καθώς παρ’ ότι υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απάτης η Τράπεζα εξακολουθεί να διεκδικεί τα χρήματα και να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του.

«Θυμάμαι πως ήμουν στο αυτοκίνητο και ξαφνικά το κινητό μου έσβησε και έκανε αυτόματα επανεκκίνηση. Δεν το έδωσα σημασία και το είδα μετά το βράδυ στο σπίτι χωρίς όμως ν’ αντιληφθώ κάτι περίεργο», δήλωσε το θύμα της ηλεκτρονικής απάτης στη Voria.gr.

Συγκεκριμένα με την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύεται στην Τράπεζα μέχρι την οριστική δικαστική κρίση της υπόθεσης να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση διεκδικώντας τόκους και περιουσιακά στοιχεία του 53χρονου, να τοκίζει και να ανατοκίζει το ποσό του δανείου εφόσον δεν εισπράττεται, να εμφανίζει στα ηλεκτρονικά της αρχεία ότι ο συγκεκριμένος έχει οφειλή, όπως και απαγορεύεται στην Τράπεζα να αποστείλει στοιχεία του στον Τειρεσία στον κατάλογο των οφειλετών, αλλά και να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος του.

Τέλος, η υπόθεση διερευνάται και από την αστυνομία, μετά τη μήνυση που κατέθεσε για απάτη, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που εισέπραξε τα χρήματα μέσω του λογαριασμού όπου κατέληξε το ποσό του δανείου σε δύο δόσεις των 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ