Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ολοκληρώνεται η κατασκευή της βάσης στην εξέδρα «Λάμδα» για το κοίτασμα στον Πρίνο


Προς ολοκλήρωση οδεύει η κατασκευή της βάσης της πρώτης εξέδρας άντλησης πετρελαίου στον Πρίνο, 45 χρόνια μετά την εγκατάσταση των εξεδρών του συγκροτήματος του Πρίνου.

Η εξέδρα «Λάμδα» θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας συνολικού επενδυτικού κόστους άνω των 150 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την Energean, ολοκληρώνεται στην Κοστάντζα της Ρουμανίας η κατασκευή της βάσης της εξέδρας Λάμδα, η οποία θα μεταφερθεί σύντομα στην Καβάλα και θα εγκατασταθεί πάνω από το συγκεκριμένο κοίτασμα, που είναι δορυφορικό του Πρίνου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των ποδιών της εξέδρας, τα οποία βρίσκονται ήδη στην Καβάλα. Η πλήρης εγκατάσταση της εξέδρας αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Εντός του επόμενου έτους ξεκινά η παραγωγή

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον είναι το μοναδικό πρόγραμμα ανάπτυξης υδρογονανθράκων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα.

Το κοίτασμα περιέχει 23 εκατ. βαρέλια πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου και η παραγωγή προβλέπεται να αρχίσει εντός του επομένου έτους.

Από το 1981 μέχρι σήμερα, από τα κοιτάσματα του Κόλπου της Καβάλας έχουν παραχθεί περίπου 130 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ