Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Ένα κόλπο που θα σας κάνει τη ζωή εύκολη όσο νηστεύετε


Η σαρακοστιανή νηστεία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν βάλει στο πρόγραμμα διατροφής της εβδομάδας τους αρκετές μέρες με όσπρια.

Τα όσπρια χρειάζονται μια συγκεκριμένη προετοιμασία. Αν οι ημέρες που τρώτε όσπρια αυξηθούν μέσα στη νηστεία, τότε υπάρχει περίπτωση να ξεχάσετε κάποια μέρα να τα βάλετε να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ στο νερό, κάτι που θα σας δυσκολέψει εξαιρετικά στο μαγείρεμα τους. Αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό δεν χρειάζεται να αλλάξετε τον προγραμματισμό σας.

Και αυτό γιατί υπάρχει ένα κόλπο να μαγειρέψετε τα όσπρια, το οποίο μπορεί να σας διευκολύνει πολύ την περίοδο της νηστείας αλλά και γενικότερα. Ακολουθήστε λοιπόν τις παρακάτω οδηγίες:

Ρίξτε αρχικά στην κατσαρόλα τα όσπρια και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Μετά σβήστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε όπως είναι πάνω στο μάτι. Αφήστε τα εκεί για μια ώρα περίπου. Μόλις περάσει αυτή η ώρα, τα σουρώνετε και τα μαγειρεύετε κανονικά. Έτσι ακόμα κι αν ξεχάσατε να προετοιμαστείτε, τα όσπρια θα μαγειρευτούν όπως πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ