Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Πλάνα δείχνουν το απίστευτα δύσκολο τέλος της αναρρίχησης στο Έβερεστ (βίντεο)


Πλάνα που κόβουν την ανάσα δείχνουν πόσο δύσκολο είναι να σκαρφαλώσει κανείς στο διάσημο τελευταίο τμήμα του όρους Έβερεστ στα Ιμαλάια, το οποίο είναι διαβόητο για το δύσκολο έδαφός του.

Για να ανέβει κανείς στο Έβερεστ χρειάζεται εκτεταμένη προπόνηση και υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Ειδικά αν φτάσετε σε ένα σχεδόν κάθετο βράχο ύψους περίπου 12 μέτρων, όπως εκείνος που πήρε το όνομά του από τον Sir Edmund Hillary, τον πρώτο άνθρωπο που το ανέβηκε το 1953.

Βρίσκεται στη νοτιοανατολική κορυφογραμμή κοντά στην κορυφή, σε ύψος περίπου 8.790 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και θεωρείται γενικά ως το πιο τεχνικά δύσκολο τμήμα της ανάβασης στο Έβερεστ από το Νεπάλ και αποτελεί την τελευταία πραγματική πρόκληση για τους ορειβάτες πριν φτάσουν στην κορυφή.

Πιστεύεται ότι έχει επηρεαστεί από τον σεισμό του Νεπάλ τον Απρίλιο του 2015, με πολλούς να λένε ότι ο βράχος έχει καταστραφεί εντελώς. Ωστόσο, καθώς η περιοχή είναι συχνά καλυμμένη με χιόνι, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν έχει πράγματι αλλάξει τόσο δραστικά όσο υποστηρίζουν κάποιοι.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε από την ταξιδιωτική υπηρεσία Chengdu WestChinaGo δείχνει τι αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν φτάνουν στο «Βήμα της Χίλαρ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ