Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

3 εύκολες ασκήσεις για γυμνασμένα πόδια


Θέλετε να αποκτήσετε γυμνασμένα πόδια. Και ειδικά τώρα που μπαίνει η άνοιξη και σιγά-σιγά θα πετάξουμε τα καλσόν και τα μακριά φορέματα ή παντελόνια, έχετε έναν λόγο παραπάνω. Αλλά δεν έχετε χρόνο και διάθεση.

Ωστόσο, μπορείτε μονές να αποκτήσετε γυμνασμένα πόδια με τρεις απλές ασκήσεις! Θα σας βοηθήσουν να καταφέρετε το στόχο σας, αρκεί πάντα να έχετε πρόγραμμα το οποίο θα συνδυάζετε και με μια μικρή προσοχή στη διατροφή!

Άσκηση 1η:
Ξεκινήστε με ένα βαθύ κάθισμα έχοντας τα πόδια σας ανοιχτό τόσο όσο η λεκάνη σας. Να θυμάστε τα γόνατα να μην ξεπερνούν τα δάχτυλα των ποδιών και να ρίχνετε το βάρος σας στο πίσω μέρος του κορμού σας. Από αυτή τη θέση και καθώς θα σηκώνεστε ανοίξτε τα πόδια σας προς τα έξω και σηκωθείτε σε ένα λιγότερο βαθύ κάθισμα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε για 20 φορές.

Άσκηση 2η:
Συνεχίστε με πλάγιες προβολές. Στηριχθείτε στο ένα πόδι και τεντώστε το άλλο παράλληλα με το έδαφος. Τα δάχτυλα πρέπει να δείχνουν προς τα κάτω, ενώ για καλύτερη ισορροπία τοποθετήστε τα χέρια στη μέση και σφίξτε τους κοιλίακούς σας. Επαναλάβετε για 20 φορές και αλλάξτε πλευρά.

Άσκηση 3η:
Τοποθετήστε το ένα πόδι σας πίσω από το άλλο και λυγίστε τα γόνατά σας. Με τη δύναμη να έρχεται από τα πόδια τεντώστε τα και γυρίστε το σώμα σας προς τη φορά των δαχτύλων του σταθερού ποδιού σας τεντώνοντας το πόδι που είχατε τοποθετήσει πίσω από το σταθερό. Το τεντωμένο πόδι μένει σε point και εσείς πιέζετε ελαφρώς πάνω και κάτω. Επαναλάβετε για 20 φορές στη μια πλευρά και συνεχίστε με την άλλη.

Να θυμάστε πάντα να πιέζετε το σώμα σας μέχρι εκεί που αυτό σας επιτρέπει και μετά από κάθε σετ ασκήσεων να κάνετε διατάσεις. Έτσι θα αποφύγετε πόνους, πιάσιμο και τραυματισμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ