Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

TikTok: Εισέρχεται στην εικονική πραγματικότητα


Το πρώτο βήμα στην εικονική πραγματικότητα (VR- Virtual Reality) έκανε η ByteDance, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok, μέσω της εξαγοράς της νεοσύστατης εταιρείας που ονομάζεται Pico, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Η Pico με έδρα το Πεκίνο ιδρύθηκε το 2015 και απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζομένους και διαθέτει τα εικονικά ακουστικά της σε επιχειρήσεις παγκοσμίως, όπως και σε καταναλωτές στην Ασία.

Τις σχετικές πληροφορίες για τις συζητήσεις είχε γνωστοποιήσει πρώτο το πρακτορείο «Bloomberg» την προηγούμενη εβδομάδα.Η Pico αποτέλεσε τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή ακουστικών εικονικής πραγματικότητας παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις παραγγελίες να αυξάνονται κατά 44,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την IDC.

Η απόκτηση της Pico από την ByteDance θα μπορούσε να τη φέρει αντιμέτωπη με το τμήμα Oculus VR του Facebook. Πέρυσι, η Apple αγόρασε τη NextVR, μια εταιρεία εικονικής πραγματικότητας, προκαλώντας εικασίες ότι θα μπορούσε να δουλεύει στα δικά της ακουστικά VR.


Η ByteDance με έδρα το Πεκίνο δεν αποκάλυψε το μέγεθος της συμφωνίας αλλά ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η «ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογίας software και hardware της Pico, καθώς και η μεγάλη τεχνογνωσία της ομάδας θα υποστηρίξουν τόσο την είσοδό μας στον χώρο του VR όσο και μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα».

Τα ακουστικά VR κερδίζουν δημοτικότητα καθώς όλο και περισσότερα παιχνίδια και fitness apps υιοθετούν την τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ