Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Η άγνωστη στο ευρύ κοινό καριέρα του Τζάκι Τσαν στη μουσική


Ο Τζάκι Τσαν, αδιαμφισβήτητα, είναι ένας από τους πιο γνωστούς πρωταγωνιστές ταινιών δράσης στον κόσμο, με μια καριέρα που μετρά σχεδόν 60 χρόνια. Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 7 Απριλίου του 1954, αλλά οι γονείς του μετακόμισαν με την οικογένειά τους στην Αυστραλία όταν ήταν έξι ετών.

Ο Τσαν στάλθηκε πίσω στο Χονγκ Κονγκ ένα χρόνο αργότερα για να παρακολουθήσει μαθήματα σε ένα αυστηρό οικοτροφείο, όπου είχε την πρώτη του επαφή με τις πολεμικές τέχνες αλλά και τη μουσική. Με την καριέρα του στο συγκεκριμένο χώρο να παραμένει άγνωστη για το ευρύ κοινό.

Η άγνωστη στο ευρύ κοινό καριέρα του Τζάκι Τσαν στη μουσική
Ο Τσαν, λοιπόν, ξεκίνησε την καριέρα του στην Κίνα ως ηθοποιός και κασκαντέρ κατά τη δεκαετία του 1970. Είναι γνωστό, μάλιστα, το γεγονός ότι σε καμία από τις ταινίες του δεν αντικαταστάθηκε από κασκαντέρ στις σκηνές δράσης, εμπνεόμενος από τον Μπρους Λι. «Μία από τις αφίσες μου λέει “Ο δεύτερος Μπρους Λι, Τζάκι Τσαν”, αλλά το δεύτερος και Τζάκι Τσαν είναι πολύ πολύ μικρότερα από τον τεράστιο Μπρους Λι», ανέφερε κάποια στιγμή κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο ηθοποιός έγινε, επίσης, διάσημος για το φυσικό του χιούμορ στις ταινίες δράσης, ενώ εκτός από τη δημοτικότητά του ως ηθοποιός, ο Τσαν έχει καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της Ασίας. Μάλιστα, ήταν ήδη μεγάλο αστέρι του ασιατικού κινηματογράφου όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Χόλιγουντ με την ταινία «Rumble in the Bronx» το 1995.


Αν και οι περισσότεροι μπορεί να αναγνωρίζουν τον Τζάκι Τσαν ως ταλαντούχο ηθοποιό, δεν γνωρίζουν τίποτα για την καριέρα του στη μουσική. Όταν ο Τσαν ήταν επτά χρονών, άρχισε να σπουδάζει τραγούδι, πολεμικές τέχνες, ακροβατικά και μίμηση, αναφέρει το grunge.com. Έτσι, ο πολυτάλαντος ηθοποιός είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλα όσα έμαθε στην καριέρα του.

Ξεκίνησε, λοιπόν, την καριέρα του στην ηχογράφηση τη δεκαετία του ’80. Έχει κυκλοφορήσει 20 άλμπουμ σε πέντε διαφορετικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών και των καντονέζικων, ενώ το 1980, ο Τσαν τραγούδησε το «The Young Master» στην ταινία του «Kung Fu Fighting Man».

Από τότε, ο Τσαν έγινε γνωστός για την ηχογράφηση τραγουδιών για τις ταινίες του, κυρίως στην Ασία. Το 1984, ο Τσαν έλαβε το βραβείο καλύτερου ξένου τραγουδιστή στην Ιαπωνία και δέκα χρόνια αργότερα, η αστυνομία του Βασιλικού Χονγκ Κονγκ χρησιμοποίησε το τραγούδι του «Hero Story» για διαφημιστικά σποτ. Το Africa News ανέφερε το 2019 ότι ο Τσαν είχε ηχογραφήσει περισσότερα από 20 σόλο άλμπουμ (σε πέντε διαφορετικές γλώσσες) όλα αυτά τα χρόνια.

Το 2014, ο Τσαν ανακοίνωσε μια νέα μουσική προσπάθεια, αποφασίζοντας να διαχειριστεί την καριέρα άλλων μουσικών, ξεκινώντας από το εξαμελές νοτιοκορεάτικο hip hop boy band της K-Pop JJCC. Σύμφωνα με το Billboard, ο Τσαν συμμετείχε στην επιλογή των μελών της μπάντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ