Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Συνάντηση του Δημάρχου Καλαμαριάς, με την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου


Την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. Μετά και την ένταξη του έργου Hellenic Mosaic, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ο κ. Δαρδαμανέλης προσκάλεσε την Πρόεδρο της Επιτροπής, προκειμένου να την ενημερώσει εκτενώς για την πορεία του έργου, αλλά και να την προσκαλέσει να βάλει το δικό της λιθαράκι, στο νέο project του Δήμου, που αφορά την συμπλήρωση των 100 χρόνων, από την άφιξη των προσφύγων στην Καλαμαριά το 1922.

Η κ. Αγγελοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Καλαμαριάς, για την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου και δήλωσε: «Θέλουμε να υπάρχει ένα αποτύπωμα στο μέλλον. Να μην υπάρχει τίποτε το οποίο έγινε για μία μέρα και έσβησε. Αυτό είναι ένα έργο το οποίο καθρεφτίζει την πορεία αιώνων πίσω κι από την άλλη θα δείχνει στον κόσμο αιώνες μετά το τι συνέβη πριν φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο».

«Το Hellenic Mosaic είναι ένα έργο το οποίο αναδεικνύει τον απλό Έλληνα και τον ρόλο που είχε ο καθένας σε όλη αυτή τη διαδρομή της Ελλάδας από το 1821 μέχρι σήμερα, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στο ότι ο καθένας από μας μπορεί να συμμετέχει σε μία διαδραστική διαδικασία, στην οποία θα διαμορφώσουμε όλοι μαζί έναν καμβά, ένα μωσαϊκό που θα είναι ένα αποτύπωμα της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω ΝΙκολέτου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Θάνος Γιαννακός, ο πρόεδρος του Μουσείου Φωτογραφίας Καλεμκερή και εμπνευστής του Hellenic Mosaic, Παύλος Καλεμκερής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κυρατζής, και ο Γενικός Δ/ντής Λειτουργιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Θανάσης Κανταρτζής.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς χάρισε στην Πρόεδρο της «Επιτροπής 2021», το καραβάκι της Αργώ, ενώ ο Πρόεδρος του Μουσείου Φωτογραφίας Καλεμκερή, της δώρισε την έκδοση του Μουσείου Φωτογραφίας «Μημείων Μνήμες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ