Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Τι πρέπει να κάνετε πάντα μετά το πλύσιμο των πιάτων


Το πλύσιμο των πιάτων είναι μια απαραίτητη αλλά κουραστική για πολλούς δουλειά. Αν έχετε πλυντήριο πιάτων, τα πράγματα είναι πιο απλά αλλιώς θα πρέπει να τα κάνετε όλα στο χέρι.

Υπάρχει, όμως, κάτι που πολλοί αμελούν να κάνουν μόλις τελειώνει το πλύσιμο των πιάτων. Τι είναι αυτό και γιατί είναι τόσο απαραίτητο; Το πλύσιμο και το καλό καθάρισμα του νεροχύτη.

Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι ο νεροχύτης είναι από τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα. Πολλές φορές, όταν ο νεροχύτης δεν είναι πολύ βρώμικος αρκεί ένα πέρασμα με ένα σφουγγάρι ή ένα κομμάτι ύφασμα με μικροϊνες. Μετά το πλύσιμο των πιάτων όμως, εκεί συγκεντρώνονται πολλά περισσότερα μικρόβια και το εντατικό καθάρισμά του είναι απαραίτητο.

Σε αυτή την περίπτωση ρίξτε λίγο ξίδι και λίγη μαγειρική σόδα και αφήστε το μείγμα να δράσει. Αφού ξεπλύνετε τον νεροχύτη σας ρίξτε λίγο αλεύρι και με ένα βαμβακερό πανί τρίψτε κυκλικά μέχρι ο νεροχύτης σας να λάμψει. Τέλος, σκουπίστε τον καλά με το πανί και δείτε τον με άλλο μάτι. Δεν θα έχετε δει ποτέ ξανά τον νεροχύτη σας τόσο καθαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ