Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

KitcheN' Health: Κάθε Σαββατοκύριακο στο OPEN

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το «KitcheN' Health» μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά, νόστιμα και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

H γνωστή σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαγειρεύει γευστικές συνταγές σε μία κουζίνα που βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα! Το καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών, αλλά και να μάθουμε το σωστό συνδυασμό των υλικών.

Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό είναι ο πρωταγωνιστής, ενώ παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού, μία συνταγή γλυκού, αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές συμβουλές για εναλλακτικές χρήσεις του βασικού υλικού μας.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, πρωταγωνιστεί η σταφίδα, το ελληνικό superfood. Ενημερωνόμαστε για τη διατροφική αξία της και κυρίως της μαύρης, κορινθιακής σταφίδας, που αποτελεί μία πολύτιμη υπερτροφή. Επιπλέον, μαθαίνουμε χρήσιμα tips για το πώς θα βάλουμε τη σταφίδα στην καθημερινή μας διατροφή, σε σαλάτες, κέικ, γλυκά και φαγητά.

Το Σάββατο η Μαρία μαγειρεύει κριθαράκι τρίχρωμο με θαλασσινά και σταφίδες στη γάστρα, πολύχρωμη και δροσερή σαλάτα με φακές, λόλα κόκκινη, καρδιές αγκινάρας, σταφίδες, ροδάκινα και βερίκοκα. Για γλυκό, η Μαρία φτιάχνει χαλβά σιμιγδαλένιο με σταφίδες, κουκουνάρια, καλυμμένο με κουβερτούρα.

Σε αυτό το επεισόδιο, ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, μας μιλά για τις αντιγηραντικές ιδιότητες της σταφίδας και μας εξηγεί γιατί πρέπει να τρώμε μία έστω μικρή ποσότητα σταφίδας κάθε ημέρα. Αναφέρεται ακόμα στον πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη της φρουκτόζης που περιέχεται στη σταφίδα, αλλά και σε μία πρόσφατη ελληνική μελέτη που έδειξε ότι η κατανάλωση κορινθιακής σταφίδας περιορίζει το οξειδωτικό στρες. ΄

Την Κυριακή 7 Ιουνίου μαθαίνουμε τα πάντα για την νοστιμότατη ελληνική σαρδέλα! Η Μαρία μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφική αξία της σαρδέλας, ένα καλοκαιρινό ψάρι και το βρίσκουμε σε αφθονία και καλή τιμή.  Μας μιλάει για την ιδιαίτερη νοστιμιά της σαρδέλας Καλλονής, μας δείχνει πώς να ξεχωρίζουμε πότε το ψάρι είναι φρέσκο και μας εξηγεί πώς η σαρδέλα έχει αποκτήσει πλέον θέση και στα γκουρμέ μενού.

Η Μαρία την Κυριακή μαγειρεύει μία νοστιμότατη σαρδελόπιτα, σαρδέλες με λαχανικά και μυρωδικά, ενώ μετά το ψάρι, μας φιλεύει ένα σιροπιαστό γλυκάκι: τριγωνάκια μελωμένα γεμιστά με καρύδια.

Σε αυτό το επεισόδιο, ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, μιλά για την ευεργετική επίδραση των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχει η σαρδέλα στον οργανισμό μας, αλλά και για τα οφέλη του νόστιμου αυτού ψαριού στην υγεία των ματιών μας. Ακόμη, εξηγεί τη διαφορά των ω-3 λιπαρών οξέων με τα ω-6 και τέλος, αναφέρεται στη θέση που έχει η σαρδέλας στην κετογονική δίαιτα.

«KitcheN' Health» με την Μαρία Εκμεκτσίογλου κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ