Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Δωρεάν ξεναγήσεις σε όσους επιλέξουν Θεσσαλονίκη - Δυναμική κίνηση του ΕΕΘ για την προσέλκυση τουριστών

Πλεόνασμα – ρεκόρ για το ΕΕΘ!
Τι συζήτησε χθες το ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
Με στόχο την προσέλκυση τουριστών στη Θεσσαλονίκη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προχωρά στην παροχή δωρεάν ξεναγήσεων με επαγγελματίες, διπλωματούχους ξεναγούς σε όσα γκρουπ επιλέξουν να βρεθούν στην πόλη, στο πλαίσιο επίσκεψης ή διακοπών τους σε άλλη, κοντινή περιοχή της χώρας.

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. Μιχάλης Ζορπίδης, «επειδή το Επιμελητήριο μας δεν αρκείται στα λόγια και στη διατύπωση προθέσεων για την προσέλκυση επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη, προχωρά σε αυτήν την δυναμική κίνηση με την οποία πιστεύουμε ότι θα δώσουμε ένα καλό κίνητρο, που θα αυξήσει τον τουρισμό στην πόλη μας».

Ήδη το Ε.Ε.Θ. έχει έρθει σε συνεννόηση με το Σωματείο Ξεναγών Θεσσαλονίκης, το οποίο με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόταση. Το Ε.Ε.Θ. θα ενημερώσει τουριστικούς πράκτορες και φορείς που διοργανώνουν τουριστικά πακέτα ώστε να συμπεριλάβουν την προσφορά τους σε αυτά.
Για τη δράση αυτή αναμένεται να διατεθούν 10.000 ευρώ σε πρώτη φάση, ποσό που μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση μεγαλύτερης ζήτησης.


Τι συζήτηση το ΔΣ

Ο κ. Ζορπίδης, μιλώντας κατά τη συζήτηση του οικονομικού απολογισμού του 2019, που εγκρίθηκε ομόφωνα, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του γιατί το Ε.Ε.Θ. κατέγραψε έσοδα και πλεόνασμα - ρεκόρ, το οποίο φέτος θα φτάσει τα 983.000, ποσό που αποτελεί το μεγαλύτερο κατά τα τελευταία 13 χρόνια, κατά τα οποία ο ίδιος βρίσκεται στην προεδρία του.

«Η είδηση αυτή μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια. Γιατί αποδεικνύει ότι εδώ στο Επιμελητήριο μας εργαζόμαστε με σύνεση και αποτελεσματικότητα και προπαντός με σεβασμό στα χρήματα και στους κόπους του συναδέλφου. Έτσι θα συνεχίσουμε. Διαβεβαιώνω τους πάντες ότι τα χρήματα αυτά, που αυξάνονται επειδή κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, θα τα διαχειριζόμαστε με διαφάνεια και προς όφελος των συναδέλφων», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Θ., συμμετείχε για πρώτη φορά με την ιδιότητα της Α’ Αντιπροέδρου η κ. Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη, η οποία σε παρέμβαση της ευχαρίστησε το Σώμα για την εμπιστοσύνη που της έδειξε και διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί με όρεξη και θετικό πνεύμα, όπως ακριβώς και ο προκάτοχός της Γιώργος Ηλιάδης.

Στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για το νέο φορέα “Thessintec- Τεχνολογικό Πάρκο θεσσαλονίκης” και αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε το Ε.Ε.Θ. να συμμετέχει στη σύσταση, λειτουργία και διοίκηση του, καθώς το αντικείμενο του αφορά πρωτίστως τα μέλη του.
Επίσης αποφασίστηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα παραγωγής μίας τακτικής τηλεοπτικής εκπομπής σε περιφερειακό σταθμό με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των μελών του για όλα τα θέματα της Αγοράς.

Τέλος, αποφασίστηκε όπως το Ε.Ε.Θ. συνδιοργανώσει με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» εκδηλώσεις ενημέρωσης των μελών του με στόχο την εκπαίδευση τους για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ