Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Philip Morris: Σε δέκα χρόνια δεν θα υπάρχουν τσιγάρα

Είδος υπό εξαφάνιση τα τσιγάρα λέει η εταιρεία η οποία εξετάζει την παύση πώλησής τους σε αρκετές αγορές.
Η Philip Morris International Inc. υποστηρίζει ότι σε ορισμένες αγορές τα τσιγάρα μπορεί να αρχίσουν να γίνονται ξεπερασμένα μέσα σε μια δεκαετία, καθώς οι καπνιστές μεταβαίνουν σε εναλλακτικά προϊόντα νικοτίνης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατόν να τερματιστούν εντελώς οι πωλήσεις τσιγάρων σε πολλές χώρες μέσα σε 10 έως 15 χρόνια», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Καλαντζόπουλος στην έκθεση βιωσιμότητας, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη. Ωστόσο υποστήριξε ότι για να συμβεί αυτό, απαιτείται και η βοήθεια των Ρυθμιστικών Αρχών.

Ο κατασκευαστής των τσιγάρων Marlboro και Chesterfield ισχυρίζεται ότι βλέπει ένα «μέλλον χωρίς καπνό» και τώρα άρχισε να δίνει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η Philip Morris έχει το προβάδισμα στις εναλλακτικές λύσεις καπνίσματος με τη συσκευή θερμαινόμενου καπνού IQOS, αν και ανταγωνιστές της όπως η Juul κερδίζουν μερίδιο στην αγορά. Η εταιρεία λαμβάνει σχεδόν το ένα πέμπτο των εσόδων της από μη εύφλεκτα προϊόντα.

Ενώ η εταιρεία επιμένει ότι οι εναλλακτικές λύσεις για το κάπνισμα είναι λιγότερο επιβλαβείς από τα τσιγάρα, ορισμένες υγειονομικές ομάδες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι τα προϊόντα που δεν καίγονται με θερμότητα εκθέτουν τους καταναλωτές σε άλλες τοξίνες και υποστηρίζουν ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις δεν είναι ακόμη γνωστές. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το IQOS προς πώληση στις ΗΠΑ πέρυσι, ωστόσο σταμάτησε να αποφασίζει εάν μπορεί να διατεθεί στην αγορά ως λιγότερο επικίνδυνο από τα τσιγάρα.

Η εταιρεία έθεσε έναν στόχο πριν από τρία χρόνια, ότι τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ενήλικοι καπνιστές θα έχουν σταματήσει το κάπνισμα και θα έχουν μεταπηδήσει σε προϊόντα χωρίς καπνό έως το 2025. Η Philip Morris εκτιμά ότι σχεδόν 14 εκατομμύρια καταναλωτές ήταν χρήστες του IQOS στο τέλος του 2019, με σχεδόν 10 εκατομμύρια να έχουν σταματήσει το τσιγάρο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν περίπου 1,3 δισεκατομμύριο χρήστες καπνού παγκοσμίως.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης πλειοψηφικού πακέτου της Bloomberg News, μητρική της Bloomberg LP, έχει κάνει εκστρατεία και έχει δώσει χρήματα ώστε να απαγορευτούν ηλεκτρονικά τσιγάρα και καπνός στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ