Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Influencer έκλεψε 350 εκατ. λίρες από followers: Έκανε χλιδάτες διακοπές στη Σαντορίνη

Στα χέρια της αστυνομία βρίσκεται ένας Νιγηριανός influencer, ο οποίος κατάφερε να εξαπατήσει τους followers του και να τους αποσπάσει 350 εκατ. λίρες.

Όπως αναφέρει η NYPOST ο Ρέιμοντ Αμπάς, γνωστός ως Hushpuppi έχει 2,4 εκατομμύρια followers του και το FBI του πέρασε χειροπέδες.

Σύμφωνα με τους Times ο Νιγηριανός αστέρας του instagram παρουσιάζει στα social media την χλιδάτη ζωή του με ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα μεγάλων σχεδιαστών, ιδιωτικά τζετ και διακοπές στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου, όπως στη Σαντορίνη.


Το FBI και η Interpol εισέβαλαν στο διαμέρισμά του στο Ντουμπάι την ώρα που κοιμόταν και βρήκαν πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά.


«Οι ύποπτοι στοχοποιούσαν τα θύματα δημιουργώντας ψεύτικες ιστοσελίδες για γνώστες εταιρίες και τράπεζες με σκοπό την εξαπάτηση των θυμάτων» δηλώνει ο Jamal al-Jalaf, υπεύθυνος του εγκληματολογικού τμήματος της αστυνομίας του Ντουμπάι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Jama al-Jalaf μέσω των ψεύτικων ιστοσελίδων ο Νιγηριανός και οι συνεργάτες του έπαιρναν τους κωδικούς από τις πιστωτικές κάρτες των ανυποψίαστων followers ο οποίοι έδιναν τα στοιχεία τους για να προχωρήσουν για παράδειγμα σε κάποια αγορά, ενώ στη συνέχεια το κύκλωμα προχωρούσε στο «ξέπλυμα» των κλεμμένων χρημάτων.


Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, οι ερευνητές αποκάλυψαν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περίπου 2 εκατομμυρίων θυμάτων σε δεκάδες τηλέφωνα, υπολογιστές και σκληρούς δίσκους, ανέφερε η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ