Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Tinkering – Μαστορεύω και μαθαίνω! Οικογενειακό Εργαστήριο στο ΝΟΗΣΙΣ

Εργαστήρια κατασκευών για παιδιά και τους γονείς τους! 
για παιδιά 7 – 12 ετών και τους γονείς τους
…και το εργαστήριο γίνεται οικογενειακή υπόθεση! 
Στο Οικογενειακό Εργαστήριο του ΝΟΗΣΙΣ , Tinkering , γονείς και παιδιά μπορούν να περάσουν δημιουργικό χρόνο ΜΑΖΙ.
Οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής , αλλά και τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια δημιουργικής επαφής και ποιοτικής επικοινωνίας γονιών με τα παιδιά τους.

Το ΝΟΗΣΙΣ εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλη την οικογένεια. Στο χώρο της Βιβλιοθήκης, στο εργαστήριο Tinkering παιδιά και γονείς κάθονται στο ίδιο τραπέζι και ενώνουν τις δυνάμεις τους! Επιστρατεύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και δουλεύουν παρέα για ένα κοινό σκοπό, εξερευνώντας υλικά, εργαλεία και μεθόδους και αναπτύσσοντας δεξιότητες που δημιουργούν πραγματικές συνδέσεις με την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μηχανική.

Κάθε παιδί συνοδεύεται υποχρεωτικά από ενήλικα. Ένας ενήλικας μπορεί να συνοδεύσει έως και 2 παιδιά.

Γονείς και παιδιά, παιδιά και γονείς διασκεδάζουν μαθαίνοντας και παίζοντας με την Επιστήμη και την Τεχνολογία. Εξοικειώνονται με ηλεκτρικά στοιχεία και πειραματίζονται κατασκευάζοντας τα δικά τους ηλεκτρικά κυκλώματα. Επιλέγουν τα υλικά που τους αρέσουν και τα εργαλεία που τους βολεύουν και κατασκευάζουν τη δική τους αυτόματη σχεδιαστική μηχανή!

Ή λύνουν προβλήματα όπως: «Τι κατασκευή πρέπει να φτιάξετε , ώστε η πτώση ενός αυγού από πέντε μέτρα ύψος να το αφήσει άθικτο; Όλα τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι στη διάθεσή σας».

«Η μεγάλη πτώση των αυγών» είναι ένα ακόμη οικογενειακό εργαστήριο του ΝΟΗΣΙΣ που δημιουργεί προϋποθέσεις για δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Πληροφορίες www.noesis.edu.gr
https://www.noesis.edu.gr/tinkering-november-2019/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ