Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Sleepover στο Νόησις!

Μια μοναδική εμπειρία, ένα διαφορετικό ταξίδι συντροφιά με τον Οδυσσέα, θα περάσουν οι μαθητές της Γ, Δ και Ε Δημοτικού που θα συμμετέχουν στη ΜΑΓΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΝΟΗΣΙΣ στις 14 Δεκεμβρίου .
Σε αυτή τη διανυκτέρευση οδηγός μας είναι η περιπέτεια του μύθου και τα κατορθώματα του Οδυσσέα. Η αρχή θα γίνει με την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο «Οδύσσεια», που φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ. Μυθικά τέρατα, θεοί και ήρωες ζωντανεύουν μέσα από κινητικά εκθέματα και βιωματικές αφηγήσεις.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται με εργαστήρια και κατασκευές που σχετίζονται με τη ναυσιπλοΐα, τους χάρτες, την μετεωρολογία και την αστρονομία. Είναι ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις επιστήμες που κρύβονται πίσω από τον μύθο.

Η βραδινή ζώνη δραστηριοτήτων περιλαμβάνει επίσκεψη στην έκθεση του εικαστικού Τριαντάφυλλου Βαϊτση GENESIS Πορεία στο άπειρο, όπου φιλοξενούνται πρωτότυπα έργα τέχνης που δημιουργούνται από το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς και ολοκληρώνεται στις 23:00.

Στις 23:00 ακολουθεί η προετοιμασία για τον ύπνο: στρώσιμο υπνόσακων, βραδινή τουαλέτα, κατάκλιση. Στις 23:30 είναι όλοι ξαπλωμένοι. Επικρατεί ησυχία, χαμηλωμένο φως, μια προβολή σε φορητή οθόνη στο χώρο της κατάκλισης με χαμηλωμένο ήχο βοηθά την ομάδα να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας υπάρχει χαμηλός φωτισμός και άτομο από τους εμψυχωτές που παραμένει σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο. Ο ύπνος των παιδιών θα γίνει στο φουαγιέ του πρώτου ορόφου, χώρος με εύκολη πρόσβαση σε τουαλέτα. Στο δάπεδο θα υπάρχει ατομικό υπόστρωμα και ο υπνόσακος του κάθε παιδιού. Στο χώρο του ύπνου θα γίνει και μία προβολή παιδικής ταινίας με θέμα την Οδύσσεια.

Η πρωινή ζώνη ξεκινά στις 7:30 με εγερτήριο, πρωινό και μια πρωινή δραστηριότητα μέχρι τις 9:30. Η αποχώρηση των παιδιών θα γίνει στις 10:00.

Διατροφή
Το βραδινό και το πρωινό των παιδιών θα είναι μέρος της δραστηριότητάς τους. Θα παρασκευαστεί από τα παιδιά και θα είναι ξηρά τροφή, κρύο σάντουιτς, γιαούρτι, γάλα και γλυκό για πρωινό.

Ασφάλεια των παιδιών
• Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρχει ένα άτομο σε εγρήγορση, για την περίπτωση που κάποιο παιδί ξυπνήσει ή χρειαστεί οτιδήποτε.
• Ένα από τα στελέχη του προγράμματος έχει πιστοποιημένες γνώσεις Α΄Βοηθειών και θα συμμετέχει σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
• Τα παιδιά θα έχουν κάλυψη Αστικής Ευθύνης για την περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικής σοβαρής ασθένειας.
• Ο χώρος του ΝΟΗΣΙΣ φυλάσσεται σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στη διάθεση των γονέων θα υπάρχει και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για όλη τη διάρκεια του προγράμματος, έτσι ώστε να έχουν άμεση ενημέρωση από τον υπεύθυνο της βραδιάς για ότι συμβαίνει.

Το πρόγραμμα αναλυτικότερα:

Σάββατο βράδυ
19:00 – 19:30
Υποδοχή, τακτοποίηση των προσωπικών αντικειμένων, γνωριμία με τα παιδιά και τους εμψυχωτές.
19:30 – 20:30
Περιήγηση στο χώρο της έκθεσης “Οδύσσεια”. Ο μύθος ζωντανεύει στα μάτια των παιδιών μέσα από μια φανταστική βιωματική διαδρομή.
20:30 – 21:30 Α΄ κύκλος εργαστηρίων
Ως σύγχρονοι θαλασσοπόροι, τα παιδιά θα κληθούν να κατασκευάσουν μια μαγνητική πυξίδα για την πλοήγησή τους, ένα ανεμολόγιο για να ελέγξουν τον ασκό του Αιόλου και μια σχεδία για να ταξιδέψουν.
21:30 – 22:30
Βοήθεια σε αυτό το ταξίδι θα είναι ο έναστρος ουρανός που θα μας δείχνει το δρόμο. Αν ο καιρός μας το επιτρέψει, θα παρατηρήσουμε τον έναστρο ουρανό και το γεμάτο φεγγάρι με φορητό τηλεσκόπιο. Έχει και η ναυσιπλοΐα τα μυστικά της…
22:30 – 23:00
Ελαφρύ δείπνο. Τα παιδιά παρασκευάζουν:
• κρύα σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα,
• γλυκό με κρέμα, γάλα, μπισκότα και μπανάνα
• επιδόρπιο με γιαούρτι και κορν φλέικς

Στη συνέχεια σερβιρίζονται και απολαμβάνουν το δείπνο τους

23:00 – 23:30
Προετοιμασία για ύπνο, βραδινή τουαλέτα, κατάκλιση για ύπνο. Θα μας κρατήσει συντροφιά η προβολή ταινίας παιδικής περιπέτειας εμπνευσμένη από την Οδύσσεια.

Κυριακή πρωί

8:00 – 9:00
Πρωινό ( βραστό αβγό, γάλα με κορν φλέικς, ψωμί με μαρμελάδα)

9:00 – 10:00 Β΄ κύκλος εργαστηρίων
Α) Η Οδύσσεια σε κόμικς. Τα παιδιά θα αναπλάσουν τον μύθο μέσα από εικόνες, ήρωες, ατάκες και αφήγηση που θα περιέχονται μέσα στα κλασικά καρέ των κόμικς. Κάποια στιγμιότυπα που θα δημιουργήσουν τα παιδιά θα είναι σε προβαλλόμενη εικόνα σε φυσικό μέγεθος.
Β) Η «Οδύσσεια» σε ένα μεγάλο επιδαπέδιο παιχνίδι σε χάρτη με συντεταγμένες, διαδρομές μετρημένες σε ναυτικά μίλια, αποστολές και ερωτήσεις γνώσεων που συνδέουν το μύθο με τη σύγχρονη γεωγραφία της Μεσογείου.
10:00 – 10:15
Η διανυκτέρευση ολοκληρώθηκε. Ενημέρωση των γονέων και αποχώρηση των παιδιών.

Το sleepover στο Νόησις διαρκεί από τις 19:00 του Σαββάτου 14/12 μέχρι το πρωί της Κυριακής 15/12 στις 10:00.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ