Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικο Φιλοζωικό Bazaar από τις Ζω.Ε.Σ.

Η ομάδα φιλοζωικών ενημερώσεων σε σχολεία, ιδρύματα και οργανισμούς Ζω.Ε.Σ. σας προσκαλεί στο πρώτο χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό μπαζάρ που διοργανώνει και που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το σαββατοκύριακο 21 και 22 Δεκεμβρίου 2019 στο Old Port Café (Ίωνος Δραγούμη 1, πλατεία Ελευθερίας) από τις 11πμ μέχρι και τις 9μμ.

Σε έναν Χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο παραμυθένιο χώρο το Σάββατο και την Κυριακή, μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας αγοράζοντας χειροποίητα αντικείμενα, κοσμήματα, καλλυντικά, μπισκότα για σκύλους και λιχουδιές για γάτες, χειροποίητες κούπες, γούρια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, βιβλία, παιχνίδια, είδη pet shop, χειροποίητα σαπούνια, ατζέντες 2020, μοναδικά δώρα για εσάς και τους αγαπημένους σας, καθώς και λαχνούς με πλούσια δώρα! Αλλά και τα τρία βιβλία που στηρίζουν το έργο της ομάδας: «Το Δώρο», «Το δώρο της Διώνης», «Η Μεγάλη Επιστροφή».

Εκεί θα σας περιμένουν για να σας υποδεχτούν η Διώνη, ο Άξελ και ο Πόθος, οι τρεις σκύλοι που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. για όλα τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής. Αλλά και όλοι οι εθελοντές της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ώστε να σας ενημερώσουν για το έργο τους, αλλά και τα νέα τους σχέδια στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για να γίνετε εθελοντές στην ομάδα.

Ελάτε με τους φίλους σας αλλά και με τα παιδιά σας να γνωρίσετε από κοντά την ομάδα αλλά και ταυτόχρονα να ενισχύσετε το έργο της, σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Το ίδιο διήμερο μπορείτε να επισκεφθείτε το μπαζάρ και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για την υιοθεσία ενός αδικημένου πλάσματος που βρίσκεται πίσω από τα σίδερα ενός κλουβιού, αλλά και να συναντήσετε εκπαιδευτές σκύλων που θα σας λύσουν τις απορίες σας. Στο 2ήμερο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υιοθεσίες συμμετέχουν φιλοζωικά σωματεία αλλά και εθελοντές από όλη τη χώρα.

Εκτός από τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας, εάν θέλετε μπορείτε να χαρίσετε στο μπαζάρ μικροαντικείμενα που σας περισσεύουν και είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να πωληθούν ή ακόμα να φέρετε κάποιο γλυκό ή αλμυρό έδεσμα για τον μπουφέ!

***Η AMKE Ζω.Ε.Σ. ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από την Εκπαιδευτικό με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, Συγγραφέα και Εκπαιδεύτρια Σκύλων Παπαποστόλου Κατερίνα. Σήμερα η ομάδα αριθμεί 25 ομάδες σε πολλά σημεία της Ελλάδας και στην Κύπρο και 100 εθελοντές που ολοένα αυξάνονται και στηρίζουν το όραμα για ριζική αλλαγή της ζωοφιλικής παιδείας μας αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος που καθημερινά πλήττεται από την ανθρώπινη αναλγησία και αδιαφορία μέσω των ζωοφιλικών ενημερώσεων στους Έλληνες πολίτες ξεκινώντας από την ηλικία των 4 ετών! Ψυχή του οράματος η τετράποδη Διώνη, που μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε να πεθάνει αβοήθητη το Σεπτέμβρη του 2011. Αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της, πάλεψε με τους δαίμονές της και σήμερα έχει συναντήσει μαζί με τους άλλους δύο σκύλους της ομάδας , τον Άξελ και τον Πόθο εξίσου πολύ κακοποιημένοι και οι δύο περισσότερα από 300.000 παιδιά, ενώ έχει πιστοποιηθεί ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας. Η ομάδα παρόλο που ο βασικός της στόχος δεν είναι η περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων, γιατί ακριβώς βλέπει το θέμα αυτό στις βαθύτερες ρίζες του και στο γιατί κάποιος οδηγείται στο να εγκαταλείπει ή να μη στειρώνει το ζώο του, έχει μέχρι σήμερα διασώσει αρκετά, ενώ βοηθάει όσο μπορεί το έργο πολλών εθελοντών στη χώρα που δρούνε ασταμάτητα ακτιβιστικά. Η ιδρύτρια της ομάδας μαζί με τους εθελοντές της έχουν ενημερώσει με αποκλειστικά δικά τους έξοδα περισσότερα από 550 σχολεία πανελλαδικά τόσο γενικής όσο και ειδικής αγωγής αλλά και ΕΕΕΕΚ.

Με εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ για τα σχολεία ειδικής και γενικής αγωγής, διαδραστικά και πολυθεματικά, αλλά και με την έκδοση από τη δημιουργό της τριών βιβλίων που αφορούν τη φιλοζωία, «Το Δώρο», «Το Δώρο της Διώνης» και τη «Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» από τις εκδόσεις Welldone, στοχεύει σε ένα ανθρωπινότερο αύριο για όλους, όπου δίποδοι και τετράποδοι θα απολαμβάνουν έναν κόσμο με ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ