Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ημιμόνιμη βαφή φρυδιών

Μάθε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες πριν κλείσεις ραντεβού
Το ταξίδι προς τα πιο πλούσια, γεμάτα φρύδια δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκο. Από τα αξιόπιστα μολύβια φρυδιών μέχρι τους ορούς, έχουμε πολλές επιλογές για να αποκτήσουμε παχύτερα φρύδια.

Αλλά αν ψάχνεις για κάτι με λίγο περισσότερη αντοχή, μια άλλη επιλογή που ίσως να μην έχεις εξετάσει είναι η ημιμόνιμη βαφή φρυδιών. H δερματολογική χειρουργός και διευθύνουσα σύμβουλος και ιδιοκτήτρια του Shohba Salon Dr. Tiffany Jow μοιράζεται όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ημιμόνιμη βαφή φρυδιών.


Τι είναι η ημομόνιμη βαφή φρυδιών;

Πρόκειται για μια βαφή που σε βοηθάει να ενισχύσεις, να διαμορφώσεις και να "ορίσεις" καλύτερα τα φρύδια σου. "Δίνει την εικόνα παχύτερων και πιο υγειών φρυδιών", λέει η Jow. "Δεν κάνουμε τα φρύδια πιο σκούρα, απλά ενισχύουμε το φυσικό χρώμα."


Πόση ώρα διαρκεί η εφαρμογή;

Μια μέση συνεδρία διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Πρώτα θα συμβουλευτείς έναν ειδικό για να συζητήσεις πόσο γεμάτα και φυσικά θέλεις να φαίνονται τα φρύδια σου. Στη συνέχεια, ο ειδικός θα προετοιμάσει την περιοχή, καθαρίζοντας τα φρύδια και εφαρμόζοντας γύρω από αυτά ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης για να αποφευχθεί τυχόν χρωματισμός του δέρματος. Στη συνέχεια, η βαφή αναμειγνύεται και εφαρμόζεται προσεκτικά, πρώτα προς την κατεύθυνση όπου αναπτύσσονται οι τρίχες και στη συνέχεια εφαρμόζεται μια δεύτερη στρώση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η βαφή παραμένει για λίγα λεπτά για να επιτευχθεί το βέλτιστο χρώμα, και στη συνέχεια απομακρύνεται κάθε περίσσευμα με μια υγρή πετσέτα. Μην τρομάξεις αν δεις χρωματισμό στο δέρμα κάτω από τα φρύδια σου, θα φύγει μετά από μια μέρα ή δύο.


Πόσο σύντομα θα δεις τα αποτελέσματα;

Απόφυγε να βρέξεις τα φρύδια σου για μέχρι και 12 ώρες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και καθάρισε την περιοχή με καθαριστικό. Τα φρύδια σου ξεχωρίζουν και φαίνονται πιο πλήρη αμέσως. Η βαφή διαρκεί από τρεις έως έξι εβδομάδες. Για να διατηρήσεις το χρώμα θα πρέπει να ανανεώσεις το ραντεβού σου κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Απόφυγε προϊόντα που ενδέχεται να ερεθίσουν περαιτέρω το λεπτό δέρμα των φρυδιών, όπως τα ρετινοειδή.


Πόσο ασφαλής είναι η βαφή;

"Οι κύριοι κίνδυνοι με τη βαφή φρυδιών είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις και οι λοιμώξεις. Το δέρμα γύρω από το μάτι είναι λεπτότερο σε σύγκριση με το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα και πιο ευαίσθητο σε αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμούς", λέει η Jow. "Ορισμένες αποχρώσεις μπορεί να περιέχουν ένα χημικό αλλεργιογόνο που ονομάζεται παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD), το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργίες κατά την επαφή και ακόμη και αντιδράσεις με φουσκάλες." Η Jow συνιστά να κάνεις μια δοκιμή πριν για να δεις αν είσαι αλλεργική στη βαφή.




womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ