Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Φ. Αραμπατζή: «Ο Μάθιου Νίμιτς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για τα μακεδονικά μας προϊόντα».

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έναν μόλις μήνα από την ψήφιση της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, εκείνοι, που την υποστήριξαν με πάθος ανακαλύπτουν ή αποκαλύπτουν τώρα, τα προβλήματα, που αυτή προκαλεί. Ο κ. Μάθιου Νίμιτς, που αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή του, όπως συνηθίζει να λέει, στο θέμα των Σκοπίων παραδέχθηκε χθες σε δηλώσεις του, κατόπιν εορτής, ότι υπάρχουν ζητήματα στην εμπορική χρήση του όρου “Μακεδονία”. Παραδέχθηκε δηλαδή αυτό, που εδώ και μήνες η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνουν.

Ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, όχι μόνο δεν ευνοεί τα προϊόντα της Μακεδονίας μας, όπως ψευδώς προπαγάνδιζαν το προηγούμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς, αλλά θα προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα σε σχέση με τη χρήση εμπορικών επωνυμιών, σημάτων και ονομασιών προϊόντων από τον τόπο προέλευσης. Αποδεικνύεται, και δια στόματος Νίμιτς, πως μόνο στο μυαλό του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά υπήρχε η άποψη ότι τα προϊόντα της Μακεδονίας μας δεν κινδυνεύουν, όπως ισχυρίζονταν, όταν 32 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 2018, επισημαίναμε το πρόβλημα.

Σήμερα, μετά τις δηλώσεις Νίμιτς, όλοι δυστυχώς  κατανοούν πως η Βόρειος Ελλάδα και η Μακεδονία μας εισέρχονται σε μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας και διαπραγματεύσεων με εμφανή τον κίνδυνο να πληγούν, ονομαστά προϊόντα της μακεδονικής γης, όπως τα μακεδονικά κρασιά ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ),ενώ άγνωστη θα είναι η τύχη πλειάδας άλλων προϊόντων, όπως ο μακεδονικός χαλβάς, κλπ.

Ας εξηγήσει τώρα ο κ. Τσίπρας στους παραγωγούς και επιχειρηματίες της Μακεδονίας γιατί η Κυβέρνησή του εκχώρησε κεκτημένα δικαιώματα και έφερε τη χώρα προ τετελεσμένων. Εκτός και αν πιστεύει και εκείνος ότι οι πιο νόστιμες ντομάτες στον κόσμο είναι οι “μακεδονικές”, όπως προκλητικά έγραφε στο Facebook ο Νικολά Ντιμιτρόφ ήδη από τον Ιούνιο του 2018!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ